Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Έφυγε από το Κάϊρο ο Μουμπάρακ


Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ και η οικογένειά του βρίσκονται στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ Σέιχ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.

Στο μεταξύ, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι ο αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν ζήτησε από τον πρωθυπουργό Άχμεντ Σαφίκ να διορίσει έναν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη για την διεξαγωγή "εθνικού διαλόγου" με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητες δυνάμεις.

Νέες μαζικές συγκεντρώσεις σήμερα, στην Αίγυπτο μετά το διάγγελμα Μουμπάρακ που απογοήτευσε και εξόργισε τους διαδηλωτές.

Δεκάδες χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές βρίσκονται ήδη στην πλατεία Ταχρίρ.

Διαδηλωτές κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια στο λιμάνι του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.

Εξάλλου χιλιάδες άνθρωποι κατευθύνονται προς το προεδρικό μέγαρο και στην Αλεξάνδρεια, μεταδίδει το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα.

Η διαδήλωση ξεκίνησε μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Εν τω μεταξύ, ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε πως θα ανακαλέσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης "μόλις αρθούν οι παρούσες συνθήκες", εκπληρώντας με αυτόν τον τρόπο ένα από τα βασικά αιτήματα των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Ο αιγυπτιακός στρατός προσθέτει ότι "θα εγγυηθεί την διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών", αλλά προειδοποιεί κατά οποιασδήποτε επίθεσης εναντίον της χώρας και των πολιτών της.

Στην ανακοίνωση αναγνωρίζεται η μεταβίβαση των εξουσιών στον αντιπρόεδρο Σουλεϊμάν, τονίζεται πως ο στρατός στηρίζει σθεναρά το διάγγελμα του προέδρου Μουμπάρακ και δεσμεύεται να "προστατεύσει την σταθερότητα και της ασφάλεια του έθνους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου