Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

«Προς το παρόν» αναστολή των κινητοποιήσεων από τους γιατρούς του ΙΚΑ

Την αναστολή, «προς το παρόν», των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι γιατροί του ΙΚΑ. Η πανελλήνια ομοσπονδία των γιατρών κάλεσε τα μέλη της να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποφασίσουν τη «δυναμική παρουσία» του κλάδου στις επερχόμενες εξελίξεις.

Σε ανακοίνωσή τους, οι γιατροί του ΙΚΑ σημειώνουν ότι δεν αποδέχονται "προσχηματικούς διαλόγους" και θα μετέχουν μόνο σε διάλογο "στη βάση του διεκδικητικού πλαισίου που φορείς και γιατροί έχουμε αποφασίσει".

Δηλώνουν ότι θα ακυρώσουν στην πράξη το νομοσχέδιο, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους γιατρούς, αλλά και άλλους κοινωνικούς φορείς και γνωστοποιούν τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου.

Τέλος, απαιτούν την κατοχύρωση και την εφαρμογή του 20λεπτου χρόνου εξέτασης του ασθενή, μέσα και από τα τηλεφωνικά ραντεβού, αναφέροντας ότι θα το διεκδικήσουν και δικαστικά, ενώ ζητούν και την άμεση πρόσληψη όλων των απολυμένων γιατρών του ΙΚΑ ΕΤΑΜ και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων γιατρών ΙΚΑ ΕΤΑΜ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου