Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Μουμπάρακ: « Θα μείνω εδώ!»


Δεκαεπτά μέρες μέτρησε ο Χόσνι Μουμπάρακ στην εξουσία από τότε που άρχισε η λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο και σήμερα ανακοίνωσε ότι θα μεταβιβάσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν, που ο ίδιος διόρισε.

«Η ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας θ'αρχίσει τώρα» είπε ο Χόσνι Μουμπάρακ, τονίζοντας ότι έχει σαφές σχέδιο για την επίλυση της κρίσης.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμη ότι θα τροποποιήσει έξι άρθρα του συντάγματος και χαρακτήρισε νόμιμα τα αιτήματα των διαδηλωτών. Το αίμα των νεκρών δεν θα πάει χαμένο, είπε και τόνισε ότι θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Ο Μουμπάρακ πρόσθεσε ότι δεν θα υποκύψει στις πιέσεις από το εξωτερικό. Παράλληλα δεσμεύτηκε για ελεύθερες εκλογές στις οποίες, όπως επανέλαβε, δεν θα πάρει μέρος.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε στην παρούσα κατάσταση να συνεχιστεί», τόνισε,

Ο Χόσνι Μουμπάρακ, στο τηλεοπτικό του διάγγελμα δήλωσε πεπεισμένος για τις ειλικρινείς προθέσεις των νέων που διαδηλώνουν.

Στην πλατεία Ταχρίρ του Καίρου επικρατούσε συνωστισμός. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν το διάγγελμα του Μουμπάρακ και περίμεναν να ακούσουν ότι παραιτείται άμεσα, εμφανίστηκαν οργισμένοι. «Κάτω ο Μουμπάρακ», φώναζαν και «Φύγε, φύγε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου