Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Επαναπατρισμός των Ελλήνων της Λιβύης από δύο πλοία

Δύο επιβατηγά πλοία αναχωρούν για την Τρίπολη της Λιβυης, προκειμένου να παραλάβουν Ευρωπαίους πολίτες και να τους μεταφέρουν στην Ελλάδα. Παράλληλα, περίπου 15.000 Κινέζοι που εργάζονται στη Λιβύη θα εγκαταλείψουν τη χώρα με επιβατηγά πλοία και προορισμό την Κρήτη, από όπου και θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για την πατρίδα τους.

Επίσης, έχει ζητηθεί η συνδρομή επιβατηγών πλοίων για τη μεταφορά Αιγύπτιων, από την Τρίπολη στην Αλεξάνδρεια.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών ότι το εμπορικό πλοίο "Minerva Antonia" που κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι Ρας Λανούφ κοντά στη Σίρτι της Λιβύης, θα παραλάβει Έλληνες πολίτες. Έπειτα από συννενόηση της ναυτιλιακής εταιρείας Minerva στην οποία ανήκει το τάνκερ "Minerva Antonia", το πλοίο θα παραλάβει αύριο από το Ρας Λανούφ (Ra's Lanuf) Έλληνες πολίτες.

Οι Έλληνες που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση επιβαινόντων μπορούν να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία της Ελλάδας στη Λιβύη, στα τηλέφωνα (0021) 8213336978, (0021) 8213338563 ή εναλλακτικά, με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στο τηλέφωνο (0030) 2103681730.

"Έχουμε ενεργοποιήσει από χτες τον σχεδιασμό για τον επαναπατρισμό Ελλήνων. Η πρεσβεία μας είναι σε επαφή με τις δύο κοινότητες στη Βεγγάζη και στην Τρίπολη και με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Λιβύη", δήλωσε στη ΝΕΤ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας.

Εκτίμησε ότι στη Λιβύη βρίσκονται περίπου 300 Έλληνες. Προβληματισμό στο υπουργείο Εξωτερικών προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν Έλληνες εργαζόμενοι σε πολλά, απομακρυσμένα, σημεία της χώρας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου