Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Πρόταση για Εξεταστική και ενδεχομένως Προανακριτική Επιτροπή για τα υποβρύχια, εξετάζει η ΝΔ

Πρωτοβουλία για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το φάκελο της δικογραφίας που απεστάλη από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, προτίθεται να αναλάβει η Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβάλλει η αξιωματική αντιπολίτευση και πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή.
 
"Ενώ η Δικαιοσύνη διαβιβάζει στη Βουλή το φάκελο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και ενώ οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις πιστοποιούν μία τεράστια λεηλασία του δημόσιου χρήματος, η κυβέρνηση δεν τόλμησε να αναλάβει -όπως όφειλε- καμιά πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του σκανδάλου από τη Βουλή", αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Μιχελάκη.
"Πρόκειται, άλλωστε, για μια απευθείας ανάθεση από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση και την εφαρμογή της οποίας διαμοιράστηκαν, όπως αποκαλύπτεται, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ", αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
 
"Μπροστά στην ύποπτη σιωπή και την αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς, η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει πρωτοβουλία με την κατάθεση σχετικής πρότασης, προκειμένου να συσταθεί Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν", συμπληρώνει και καταλήγει: "Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία, αφού μελετήσει τα στοιχεία του φακέλου και εξαντλώντας τις δυνατότητες που παρέχει το ισχύον νομικό πλαίσιο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητήσει άμεσα τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής".


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου