Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Αποκήρυξη της απαισιοδοξίας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Με τη συμμετοχή αρκετών υπουργών (Παπακωνσταντίνου, Χρυσοχοΐδης, Ξενογιαννακοπούλου, Σαχινίδης, Πεταλωτής) όχι όμως και του πρωθυπουργού, που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ίωση, συνεδρίασε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του γραμματέα του κόμματος Μιχ. Καρχιμάκη. Θέμα ήταν η προετοιμασία του Εθνικού Συμβουλίου, που συνεδριάζει αύριο, αλλά και η ενημέρωση από την πλευρά των υπουργών για τους τομείς της αρμοδιότητάς τους δηλαδή οικονομία, ανάπτυξη και θέματα εξωτερικής πολιτικής.


Ο κ. Παντ. Οικονόμου πρότεινε να υπάρξει ψήφισμα του Εθνικού Συμβουλίου για την ανάγκη έκδοσης ευρωομόλογου, προκειμένου η χώρα να προχωρήσει σε επαναγορά μέρους του χρέους. Κίνηση που έχει σημασία, καθώς στη συνεδρίαση θα είναι παρόντες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Π. Ράσμουσεν και ο κ. Μάρτιν Σουλτς, επικεφαλής της Κ.Ο. της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο. Τη συγκεκριμένη πρόταση θα παρουσιάσει η κ. Βάσω Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «βρισκόμαστε στη μέση του τούνελ και δεν χρειάζεται ούτε αισιοδοξία, ούτε απαισιοδοξία. Κοιτάζοντας πίσω βλέπω ένα αχνό φως γιατί έγιναν πολλά, κοιτάζοντας εμπρός βλέπω επίσης ένα αχνό φως, γιατί πρέπει να γίνουν πολλά».

Ο γραμματέας του κόμματος M. Καρχιμάκης μίλησε για την επερχόμενη συνδιάσκεψη του κόμματος που «θα είναι ισοδύναμη με συνέδριο και θα αποτελέσει τη συμμαχία εκείνη των δυνάμεων που πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί». Ο κ. Καρχιμάκης αναφέρθηκε στα τρία θέματα της συγκυρίας, όπως λύση για το χρέος ορισμένων χωρών της ευρωζώνης, η απαισιοδοξία που επικρατεί μαζί με προφητείες καταστροφής και η απαξίωση των πολιτικών, για την οποία είπε ότι «είναι επικίνδυνη αντίληψη και διαβρωτική για την κοινωνία, δίνει την εικόνα παρακμής ενός ηθικού και κοινωνικού ξεπεσμού». Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στην προσπάθειά της δεν έχει αρωγό τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ επετέθη στη Ν.Δ. λέγοντας ότι «συμπεριφέρεται λες και ποντάρει στην αποτυχία της προσπάθειας της χώρας, προσπαθώντας να αποκομίσει κομματικά οφέλη». Παράλληλα επετέθη και στην Αριστερά, υπογραμμίζοντας ότι «οι ασκήσεις επαναστατικής ανυπακοής αυτή την ώρα έχουν βαρύ κόστος για τους πολίτες της χώρας».



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου