Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Τίτλοι τέλους για την Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Την τελευταία της πνοή άφησε η βρετανικής καταγωγής ηθοποιός, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, σε ηλικία 79 ετών σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Η ηθοποιός νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, όπου εισήχθη με συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας στις αρχές Φεβρουαρίου.

 Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί θαύμα το 1943 με την ταινία Σιωπηλός κατήγορος, συνέχιζε να γυρίζει ταινίες και τη δεκαετία του πενήντα  αποτελούσε τη μεγαλύτερη σταρ του αμερικανικού κινηματογράφου. Είχε προταθεί για βραβείο Όσκαρ 5 φορές και το είχε κερδίσει δύο, την πρώτη για την ταινία "Ζήσαμε στην αμαρτία" του 1960 και τη δεύτερη για το "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ "του 1966. Άλλες αξιόλογες ταινίες της ήταν" Μια θέση στον ήλιο" του 1951, "Ο γίγας' του 1955, 'Όσα δε σβήνει ο χρόνος "του 1957, "Λυσσασμένη γάτα" του 1958 και "Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι" του 1959. 

Η Τέιλορ φημιζόταν επίσης για το γεγονός ότι παντρεύτηκε 8 φορές, εκ των οποίων τις δύο με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, για τη συλλογή διαμαντιών και κοσμημάτων και για τα μεγάλα βιολετιά της μάτια.

Το ειδύλλιό της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον αποτελούσε ένα απ' τα πιο αξιομνημόνευτα στην ιστορία του Χόλλιγουντ. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την είχε κατατάξει έβδομη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου