Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Προσυνέδριο Δημοκρατικής Συμμαχίας

Στο δρόμο για το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του κινήματος στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.


Τη συνδιάσκεψη άνοιξε με την ομιλία του ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Θεόδωρος Σκυλακάκης. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η πρόεδρος του κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη, ειδικοί εισηγητές, αλλά και δεκάδες απλά μέλη που μίλησαν για την οικονομία, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, την περιφερειακή ανάπτυξη Αττικής και νήσων, καθώς και την πολιτική στρατηγικής του κινήματος.

Στο προσυνέδριο τοποθετήθηκαν επίσης στελέχη και μέλη του κινήματος από την περιφέρεια με τη βοήθεια του διαδικτύου μέσω skype.


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην ομιλία της τόνισε ότι: «Είμαστε το μόνο κεντρώο-κεντροδεξιό κόμμα και, καλώς ή κακώς, άλλο δεν υπάρχει. Μόνον εμείς κρατάμε ψηλά τη σημαία των φιλελεύθερων ιδεών: Την πίστη στον άνθρωπο και στις δυνάμεις του, όχι στο κράτος και τις συντεχνίες. Την πίστη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στην ικανότητα του Έλληνα για δημιουργία. Την ευαισθησία να βρούμε νέους τρόπους και μέσα για να ενισχυθεί η κοινωνική προστασία».



Η Ντόρα Μπακογιάννη παρουσιάζοντας την οικονομική πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε ότι: «Χρειάζεται εθνική συνεννόηση, βούληση και αποφασιστικότητα για να προχωρήσουν σαρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση μείωσης του κράτους και περιορισμού της παρέμβασής του στην οικονομία. Μπροστά μας έχουμε δύσκολες αποφάσεις. Αυτό που θα διαμορφωθεί με τις αποφάσεις της 25ης Μαρτίου θα είναι το πλέον αυστηρό πλαίσιο προσαρμογής που έχει συγκροτηθεί ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Το χρέος, που με άφρονα τρόπο δημιούργησε η γενιά της μεταπολίτευσης, θα το πληρώσουν άδικα και στο ακέραιο, τα δικά μας παιδιά, η νέα γενιά του σήμερα και της επόμενης εικοσαετίας. Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει ότι ο μόνος δρόμος που πρέπει να πάρει η χώρα για να λειτουργήσει είναι η ενεργός συμμετοχή στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη ζώνη του ευρώ».


Το επόμενο προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη με θεματικές: τη Διεθνή θέση της χώρας, την πολιτική για το κοινωνικό κράτος και το πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης της Μακεδονίας και της Θράκης. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου