Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Τα blogs ήρθαν για να μείνουν και δεν θα βάλουν fimotro.

Αυτό που λυπήθηκε η σύφιλη, είναι σίγουρο πως θα το ξεπαστρέψουν τα media. Δεν θα υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε στα σίγουρα τι προκάλεσε την σήψη εγκεφάλων στο απώτερο μέλλον.
  
               Karl Kraus


Ήταν μαθηματικά βέβαιο πως θα συνέβαινε αυτό.
Eίναι σαν τα γιαούρτια που τόσο φοβίζουν τους πολιτικούς.
Δεν είναι αυτό καθαυτό το γιαούρτι αλλά η σκέψη που τους εγκλωβίζει."Μας πήρανε χαμπάρι", έτσι λοιπόν και στο μεγάλο κανάλι ο αυτοεγκλωβισμός των δελτίων ειδήσεων προς τις άκρως φιλοκυβερνητικές ειδήσεις θα έφερνε νομοτελειακά το "άγριο κράξιμο". 
Και αν ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει "θα μας πάρουν με τις πέτρες" στο μεγάλο κανάλι αυτό δεν τους πήγε καθόλου στο μυαλό.

Και τι έκαναν τα φερέφωνα;

Μήνυση περί συκοφαντικής δυσφήμισης σε blog που δημοσίευσε ένα γκάλοπ περί του ποιού από τις εν λόγω δημοσιογραφάρες γλύφει καλύτερα την κυβέρνηση.

Μάλιστα, οι δημοσιογραφάρες, οι κολοσσοί της ελεύθερης και αβίαστης ενημέρωσης κινήθηκαν κατασταλτικά. Δεν ξέρουμε ποιό είναι το σκεπτικό της μήνυσης, πολύ θα θέλαμε να το διαβάσουμε για να δούμε μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα δικονομικά τερτίπια που βάζουν σοβαροφανή μάσκα στην δημοσιογραφική γραφικότητα. 

Μήνυση λοιπόν στο fimotro και μήνυμα στην blogόσφαιρα και μη, που σκοπό έχει να φοβίσει όσους περισσότερους μπορεί, ώστε να μη γράφουν δυσάρεστα πράγματα για το μεγάλο κανάλι.
Μια τακτική που σίγουρα δείχνει το το μέγεθος του φόβου που τους περιβάλλει.Όσο και να μην το θέλουν τα blogs ήρθαν για να μείνουν και να τους δείχνουν ποιά είναι η πραγματικά μάχιμη και ελεύθερη ενημέρωση. 

Είναι δεδομένη η αποστροφή μας σε πρακτικές φίμωσης της ελεύθερης ενημέρωσης και κριτικής σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής αλλά και ο σεβασμός στις αρχές της διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είναι δεδομένο πως αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους και στεκόμαστε δίπλα σε όσους εναντιώνονται σε αυτές τις πρακτικές.




1 σχόλιο: