Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ο Roger Waters φέρνει το «The Wall» στην Αθήνα τον Ιούλιο!

Η είδηση ήρθε από το πουθενά, βάζοντας φωτιά στο φετινό Ελληνικό συναυλιακό καλοκαίρι. Όπως ανακοινώθηκε στο επίσημο site του Roger Waters η περιοδεία του «The Wall» θα περάσει από την Ελλάδα (και λογικά την Αθήνα) στις «αρχές του Ιουλίου». Μάλιστα, η συναυλία θα βιντεοσκοπηθεί ώστε να χρησιμοποιηθεί στο DVD που θα δημιουργηθεί από την περιοδεία του μπασίστα των θρυλικών Pink Floyd. Φήμες (που μοιάζουν περισσότερο να είναι ευσεβείς πόθοι) θέλουν στην Ελληνική συναυλία να συμμετάσχει και ο David Gilmour ως special guest.

Ο προγραμματισμός της συναυλίας στη χώρα μας είναι η αιτία για τη μετακίνηση των ημερομηνιών των δύο εμφανίσεων του Waters στο Μιλάνο και από τις 6 και 7 Ιουλίου, οι οποίες μεταφέρονται στις 3 και 4 του ίδιου μήνα. Όπως είναι λογικό η συναυλία στην Ελλάδα θα γίνει κοντά στις 6 ή 7 του Ιούλη για να γίνεται αυτή η αλλαγή. Ως αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστός ο χώρος όπου θα δοθεί η συναυλία του Roger Waters. Η Ευρωπαϊκή περιοδεία του «The Wall» ξεκινάει το Μεγάλο Σάββατο στη Μόσχα και προς το παρόν, θα ολοκληρωθεί με την εμφάνισή του στην Ελλάδα.

O Roger Waters είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Pink Floyd και ο κύριος στιχουργός και ηγέτης της μπάντας, μετά την αποχώρηση του Syd Barrett το 1968. Αποχώρησε από το συγκρότημα το 1985, ενώ επανενώθηκαν προσωρινά το 2005 για μια φιλανθρωπική συναυλία. Η προηγούμενη εμφάνιση του Roger Waters στην Ελλάδα ήταν στο Terra Vibe τον Ιούνιο του 2006, όπου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με μια ζωντανή εκτέλεση του The Dark Side of the Μoon αλλά και υλικού από τους προσωπικούς του δίσκους.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου