Τρίτη 17 Μαΐου 2011

"Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές" στις 30 και 31 Μαΐου


Δεκάδες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, κλαδικοί φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών, συμμετέχουν στην πρώτη Γιορτή του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού με τίτλο: "Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές", η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 και Τρίτη 31 Μαΐου 2011, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος. 


Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό και στα ΜΜΕ, τα προϊόντα τους. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα πραγματοποιηθεί σειρά επιμέρους εκδηλώσεων από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η παρασκευή μιας τεράστιας ελληνικής σαλάτας 500 κιλών.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η "ΕΣΤΙΑ" - Συνεργασία για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, στην οποία συμμετέχουν φορείς του κλάδου τροφίμων και ποτών και το "Κίνημα Πολιτών" - Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).
 
 Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων:

" η παρασκευή μιας τεράστιας ελληνικής σαλάτας από 100 περίπου σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων (Chef's Club of Greece), η οποία στη συνέχεια θα διανεμηθεί στους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά και σε Ιδρύματα

" Μαθήματα Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου για αρχάριους

Τα μυστικά των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) και τον γευσιγνώστη - χημικό Βασίλη Καμβύση.

" Δημιουργία μιας Υδρογείου με καλλιτεχνικά σκαλισμένα λουλούδια από λαχανικά και φρούτα, δημιουργίες των νέων σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την τεχνική των εκπαιδευόμενων σεφ.

 " Η παρουσίαση, από τη γαστρονόμο και συγγραφέα κα Μαρία Λόη, γευστικών συνταγών με τη χρήση παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης.

" Παρουσίαση προτάσεων για υγιεινό πρωινό με βάση ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα από διαφορετικές περιοχές της χώρας από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΚΑΛΗΜΕΡΑ BREAKFAST.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για όλους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου