Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ο Δήμος Ωρωπού για την εικόνα του νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου στον Αυλώνα

www.tosalesi.blogspot.com

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού, στην συνεδρίαση της 17ης Μαΐου 2011, ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα για την παραμονή της εικόνας του νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου στον Αυλώνα, όπου και ανήκει.

Με το ψήφισμα που εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Αυλώνα κ. Παπαγιάννης και αφορά στην βούληση του Δήμου να διατηρηθεί η ιερή εικόνα του Αγίου Νικολάου εξ Ιωαννίνων στον Αυλώνα, δόθηκε μια ισχυρή απάντηση στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του Δήμου Αχαρνών, όπως τέθηκε στο οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι η κυριότητα της εικόνας ανήκει στο Μενίδι.

Η εικόνα σήμερα, βρίσκεται στην κατοχή της τοπικής εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου Αυλώνα και περιήλθε σε αυτήν μετά από εντολή του Μητροπολίτη Αθηναγόρα, για να μην κλαπεί από τυχόν ιερόσυλους. H εκκλησία βρίσκεται σε δημόσια δασική έκταση, κτίσθηκε και διακονήθηκε αποκλειστικά από τους Σαρακατσάνους του Αυλώνα και κατά καιρούς όπως όλες οι εκκλησίες έχει δεχθεί διάφορα αναθήματα, μεταξύ αυτών και την εικόνα

Ομόφωνα, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αναγνωρίζοντας ότι ο ναός του Αγίου Νικολάου, στον οποίον βρισκόταν η εικόνα, είναι σε δημόσια δασική έκταση εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ωρωπού και της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνα και επίσης ότι κτίσθηκε και διακονήθηκε αποκλειστικά από τους Σαρακατσάνους του Αυλώνα, αποφάσισαν ότι ο Δήμος θα να κινηθεί με όλα τα νόμιμα μέσα για να την διατηρήσει κοντά στους Αυλωνίτες πιστούς.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου