Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Υπάλληλος της Πολεοδομίας Καπανδριτίου συνελήφθη - Δελτίο Τύπου Δήμου Ωρωπού

Με κατηγορίες για παθητική δωροδοκία και απόπειρα εκβίασης παραπέμφθηκαν ν’
απολογηθούν στη 15η τακτική ανακρίτρια ο 67χρονος υπάλληλος της Πολεοδομίας και ο 40χρονος πολιτικός μηχανικός που συνελήφθησαν για χρηματισμό. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος αλλά στο πλαίσιο της ανάκρισης θα διερευνηθεί και οι δύο κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.


Η σύλληψη τους έγινε ύστερα από καταγγελία ενός 40χρονου ιδιώτη ο οποίος υποστήριξε ότι δέχθηκε εκβιασμό προκειμένου να δώσει χρήματα όταν απευθύνθηκε στην Πολεοδομία για να πάρει εργοταξιακό ρεύμα. Σε διαφορετική περίπτωση θα κηρυσσόταν η οικοδομή του αυθαίρετη, όπως κατήγγειλε. Οι δύο άνδρες, συνελήφθησαν, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 4.000 ευρώ, ενώ σε έρευνα στο γραφείο του υπαλλήλου της Πολεοδομίας βρέθηκαν τα 3.200 ευρώ, και τα υπόλοιπα 800 ευρώ τα είχε πάνω του ο πολιτικός μηχανικός.


Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται ότι χρηματίστηκαν . Ο 40χρονος υποστηρίζει ότι τα 4.000 ευρώ ήταν η νόμιμη αμοιβή του για τις μελέτες και ότι τα χρήματα που έδωσε στον υπάλληλο της Πολεοδομίας αφορούσαν ιδιωτική συναλλαγή, καθώς, ένα χρόνο πριν του είχε πουλήσει ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε κατασκευαστικό πρόβλημα στην εξάτμιση και τα χρήματα προορίζονταν για την επισκευή της. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Ωρωπού, στο οποίο αναφέρει τα εξής:

"Ο Δήμος Ωρωπού καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια διαφθοράς.

Θα επιδιώξει ως εκ τούτου, θεωρώντας ότι είναι χρέος του, να προασπίσει την ισοτιμία και την ισονομία των πολιτών.

Σχετικά με το χθεσινό γεγονός που αφορά υπάλληλο της
Πολεοδομίας Καπανδριτίου, μετά την επίσημη ενημέρωσή μας για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης, θα προβούμε με αποφασιστικότητα σε όλες τις δράσεις για την επικράτηση κλίματος διαφάνειας και εμπιστοσύνης."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου