Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Αντιδράσεις για το ξεπούλημα ΟΠΑΠ, ΟΛΠ-ΟΛΘ


ΟΠΑΠ: «Πραγματικό έγκλημα» κατά του Δημοσίου θεωρούν την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ οι εργαζόμενοι του οργανισμού, οι οποίοι προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 25 Μαΐου. Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνουν, η τρέχουσα αξία των μετοχών του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα του Δημοσίου ανέρχονται σε 700 εκατ. ευρώ.

 Τονίζουν πως τα καθαρά κέρδη του οργανισμού το α' τρίμηνο του 2010 έφτασαν τα 166,9 εκατ. ευρώ έναντι 192,2 πέρσι.

ΟΛΘ: «Κόκκινη γραμμή» για μας είναι να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του με το 51% των μετοχών στο Δημόσιο, επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Στέλιος Αγγελούδης. Ομόθυμη ήταν η τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΘ.

ΕΥΑΘ: Αναζητήθηκαν επίμονα, αλλά δεν απάντησαν στα τηλέφωνα τόσο τα μέλη της διοίκησης όσο και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

ΟΛΠ: Διεκόπη ξαφνικά χθες το βράδυ η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά, όταν στα χέρια του δημάρχου Β. Μιχαλολιάκου έφτασε η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, σύμφωνα με την οποία αποκρατικοποιείται ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για το τι ακριβώς συμβαίνει, λέγοντας πως «ύστερα από αυτή την είδηση δεν νομίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να συζητάμε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης» και πρότεινε να εκδώσουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις ένα κοινό ψήφισμα.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου