Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Τι ώρα είναι; Είναι ώρα να φύγουν !


Η πλατεία ήταν γεμάτη
από το νόημα που 'χει κάτι απ' τις φωτιές...

Ήταν γιορτή αυτό που έγινε σήμερα (και συνεχίζεται) στο Σύνταγμα, μια γιορτή βγαλμένη μέσα από τα σπλάχνα της αγωνίας αυτού του τόπου για ζωή, χιλιάδες ο κόσμος, μεγάλη η αγανάκτηση και η οργή, ξεχείλιζε, το πάθος από αυτό το ετερόκλιτο μίγμα ανθρώπων έδωσε πνοή σε μια νύχτα που φωτίστηκε μαγικά από την λάμψη των φλογισμένων ματιών του.

Η σημερινή κοσμοπλημμύρα των αγανακτισμένων, αποδεικνύει ότι υπάρχει μόνο μία συναίνεση στην κοινωνία μας, αυτή που υπάρχει μέσα σε ένα πλαίσιο πιο πλατιάς και αληθινής δημοκρατίας, δικαιοσύνης και ισότητας. Πολύ περισσότερο, δείχνει ότι ο λαός δεν αναγνωρίζει και δεν νομιμοποιεί πια αυτό το καθεστώς, που κατέλυσε την δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία ,την λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική αξιοπρέπεια.

Από την συγκέντρωση έλειψαν οι κουκούλες και τον μεν και το δε, και όταν κρύφτηκε ο ήλιος ,όλα ήταν πλήρως καθαρά, διάφανα, κρυστάλλινα, ματιά χαμογελούσε στην ματιά και της μιλούσε.Τα είπαν όλα τελικά αυτά τα χαμόγελα και αυτά τα μάτια. Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε.

 Αυτή η ειρηνική συγκέντρωση, ήταν μια ενέλπιστη ευκαιρία παρουσίας αλλά και δήλωσης συγγνώμης από εμάς προς τα νέα παιδιά, με την ευχή και την ελπίδα να μην κάνουν τα λάθη που κάναμε εμείς.
 


Προχωράτε μπροστά, έξω από καλούπια και φόρμες. 
Nαι, είναι ενδιαφέρουσες οι εποχές...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου