Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Προσωρινή λύση στο Θεατρικό Μουσείο - Σήμερα ο Σταμάτης Κραουνάκης σε μουσικό-θεατρική εκδήλωση


Απόφαση για αποπληρωμή μέρους των χρεών του Εθνικού Θεατρικού Μουσείου, έλαβε χθες το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου το Μουσείο να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και να εξασφαλίσει την επιβίωσή του.

Ειδικότερα, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, αποφάσισε τη μερική κάλυψη των χρεών του Μουσείου με την άμεση εκταμίευση του ποσού των 250.000 ευρώ, απόφαση που αποτελεί «προσωρινή λύση στο πρόβλημα των χρεών του Μουσείου», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μουσείου, Κώστα Γεωργουσόπουλο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργουσόπουλος, τα συνολικά χρέη του Μουσείου ανέρχονται στο ποσό των 400.000 ευρώ. Σήμερα το πρωΐ, έγινε ρύθμιση των χρεών προς το ΙΚΑ ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του Μουσείου με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Το οφειλόμενο ποσό των 160.000 ευρώ θα αποπληρωθεί με ρύθμιση μηνιαίων δόσεων για μία περίπου δεκαετία.

«Υπάρχει πολιτική βούληση για να λυθεί το πρόβλημα του Μουσείου», δήλωσε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο οποίος, πάντως, δεν κρύβει την αγωνία του για το μέλλον. «Προφανώς, λόγω μνημονίου, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «θα πρέπει να αλλάξει το διοικητικό καθεστώς του Μουσείου και να πάψει να αποτελεί μη κερδοσκοπική εταιρεία ιδιωτικού δικαίου, ώστε να γίνεται με διαφορετικό τρόπο η χρηματοδότηση του».

Μεθαύριο, Παρασκευή, ο κ. Γεωργουσόπουλος θα παρουσιαστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο, προκειμένου να ενημερώσει τον πρόεδρο του δικαστηρίου για τη ρύθμιση που επετεύχθη με το ΙΚΑ.

Στο μεταξύ, σήμερα στις 17.00, ο Σταμάτης Κραουνάκης και η ομάδα του, «Σπείρα-Σπείρα» διοργανώνουν μουσικό-θεατρική εκδήλωση διαμαρτυρίας για το «επικείμενο λουκέτο» στο Θεατρικό Μουσείο, έξω από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου