Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ξεκινούν αύριο οι εργασίες της Δημοκρατικής Συμμαχίας με σύνθημα "Ανατροπή στην Πράξη"

Με στόχο να εκφράσει "τους πολίτες που πιστεύουν στη δύναμη της κοινής λογικής, που απορρίπτουν τα παραδοσιακά κόμματα που κυριάρχησαν τα τελευταία 30 χρόνια και που υποστηρίζουν ότι η κρίση καθιστά πια επιτακτικές μία σειρά από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις", η Δημοκρατική Συμμαχία πραγματοποιεί από αύριο το τριήμερο ιδρυτικό της συνέδριο, έξι μήνες μετά την ίδρυσή της, στις 21 Νοεμβρίου 2010, στο θέατρο Μπάντμιντον.

    Προθάλαμος για την ίδρυση του κόμματος υπήρξε το «forum για την Ελλάδα», ένα think tank που δημιούργησε η Ντόρα Μπακογιάννη πέρυσι το καλοκαίρι και ενώ είχαν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τη διαγραφή της από τη Ν.Δ. Με κάθε ευκαιρία η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τονίζει ότι το κόμμα της είναι "κεντρομόλος δύναμη" και υποστηρίζει ότι είναι "το μόνο κεντρώο κεντροδεξιό πολιτικό σχήμα στην Ελλάδα σήμερα".

    Στην ιδρυτική διακήρυξη τόνισε ότι πρόκειται για "κίνημα ανεξάρτητων πολιτών που φιλοδοξεί να δώσει εναλλακτική λύση για τον τόπο". Πρώτο βήμα είναι, προφανώς, να επιτύχει την είσοδό του στη Βουλή στις επόμενες εθνικές εκλογές και ακολούθως να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική ζωή του τόπου, όχι ως κόμμα διαμαρτυρίας αλλά στα πρότυπα κι άλλων πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, όπως για παράδειγμα το Κόμμα Φιλελευθέρων στη Γερμανία που συμμετείχε σε κυβερνήσεις και με τους Χριστιανοδημοκράτες και με τους Σοσιαλδημοκράτες.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου