Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Και σήμερα οι πλατείες είναι γεμάτες


Το νέο στοίχημα για το κίνημα των «αγανακτισμένων» πολιτών, που και απόψε δίνουν το «παρών» στις πλατείες για 17η μέρα ενάντια σε κυβέρνηση και μνημόνιο, είναι η μαζική συμμετοχή στο επόμενο πανευρωπαϊκό ραντεβού που έχει δοθεί για την Κυριακή το απόγευμα. 



Στην πλατεία Συντάγματος χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν και απόψε, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες επαρχιακές πόλεις. 

Με ταμπούρλα, κατσαρόλες και συνθήματα το επάνω μέρος της πλατείας απέναντι από τη Βουλή των Ελλήνων, με  Λαϊκές Συνελεύσεις το κάτω μέρος, στο σιντριβάνι.

Ειδικότερα η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη από τους διοργανωτές σε μία «μεγάλη λαϊκή διαβούλευση και ενημέρωση σχετικά με τη Δανειακή Σύμβαση και την αντιμετώπιση του Χρέους».

Βασικοί ομιλητές ο Νότης Μαριάς αναπληρωτής Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης , ο οποίος ανέλυσε τους όρους της δανειακής σύμβασης και τρεις οικονομολόγοι καθηγητές Πανεπιστημίου, οι κ.κ. Λεωνίδας Βατικιώτης (λέκτορας στο Varna free University της Κύπρου), Κώστας Λαπαβίτσας (καθηγητής Πανεπιστήμιου του Λονδίνου) και Σπύρος Λαπατσιώρας (λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης) οι οποίοι ανέπτυξαν προτάσεις αντιμετώπισης του δημοσίου χρέους και των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.

 Πάντως αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι, παρά την έξοδο αρκετών κατοίκων της πρωτεύουσας ενόψει τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, η κινητοποίηση στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κλπ) είναι μεγάλη, προκειμένου η συγκέντρωση της Κυριακής να φτάσει το επίπεδο της προηγούμενης μεγάλης κινητοποίησης, την περασμένη Κυριακή, στην οποία εκτιμάται ότι πήραν μέρος περισσότεροι από 500.000 πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου