Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Α. Τσίπρας:" Nα γελάμε ή να κλαίμε;"


Την άποψη ότι "από τη συγκυβέρνηση Παπανδρέου - Σαμαρά που δεν τελεσφόρησε, διότι ο κ. Σαμαράς δεν απεδέχθη τον κ. Παπανδρέου για πρωθυπουργό, οδηγηθήκαμε στη συγκυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου, διότι τελικώς ο κ. Βενιζέλος απεδέχθη τον κ. Παπανδρέου για Πρωθυπουργό", εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Ο Αλ. Τσίπρας διερωτήθηκε "αν για όλα αυτά πρέπει να γελάμε ή να κλαίμε" και πρόσθεσε ότι την ώρα που η κοινωνία βράζει και το πολιτικό σκηνικό απαξιώνεται, κάποιοι επιμένουν σε παιχνίδια τακτικής και παρασκηνίου, μοιράζοντας θέσεις εξουσίας και δεν έχουν καταλάβει ότι οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες.

Το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΙΓΜΕ και σε σχετική δήλωσή του ανέφερε ότι το μνημόνιο δεν διαλύει μονάχα τις παραγωγικές δομές, δεν καταστρέφει μονάχα την οικονομία και την κοινωνία, διαλύει και τις όποιες επιστημονικές και ερευνητικές υποδομές διαθέτει η χώρα μας, υποδομές απαραίτητες για να προσανατολίσουν την ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας και να προστατέψουν το περιβάλλον.
 


Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η διάλυση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Μελετών αποτελεί αντιαναπτυξιακό και αντιπεριβαλλοντικό έγκλημα, που πρέπει να αποφευχθεί. Δεν υπάρχει καμιά προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα χωρίς αυτόνομο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Μελετών και δεν πρέπει να πρωτοτυπήσει η χώρα μας, συμπλήρωσε .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου