Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Δηλώσεις της Α. Νταλάρα, του Ντίνου Βρεττού και του Μάκη Βορίδη για την απόδραση με τo καΐκι στην Κέρκυρα


H υφυπουργός Απασχόλησης 'Αννα Νταλάρα, αναφερόμενη στο χθεσινό περιστατικό της φυγάδευσης με καΐκι, βουλευτών και μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Κέρκυρα, τόνισε ότι "έμειναν κακές εντυπώσεις στις ξένες αντιπροσωπείες από την επίθεση με πέτρες".

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, η κα Νταλάρα σημείωσε πως "δεν έχω κάτι με τους πολίτες, αλλά δίδω ψηφίσματα και δεν παραλαμβάνω. Έχω ψυχραιμία. Καταλαβαίνω την απόγνωση του κόσμου. Καταλαβαίνω τι γίνεται. Δεν αγνοώ. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση για τη μη απόδοση δικαιοσύνης. Αλλά πέραν από την αναζήτηση του καλού ή του κακού, πρέπει να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα».

Εξ άλλου, ο βουλευτής Ντίνος Βρεττός περιέγραψε την επίθεση λέγοντας στον ίδιο σταθμό:

«'Αρχισαν οι διαδηλωτές να φωνάζουν τα γνωστά συνθήματα. Είχαμε πολύ μεγάλη ευθύνη για τους ξένους βουλευτές και μας είπε η Αστυνομία να τους πάρουμε με σκάφος, διότι είχε αποκλειστεί η έξοδος των βουλευτών. Οι διαμαρτυρίες ήταν εναντίον των Ελλήνων βουλευτών, αλλά είχαμε τους ξένους βουλευτές που είχαν τρομοκρατηθεί. Ήταν 50 άτομα (οι ξένοι), από διάφορες χώρες, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία κτλ. Έγινε αυτός ο αποκλεισμός, επειδή είχαν πληροφορηθεί ότι ήμασταν εκεί και έγινε αυτό το πράγμα. Πρόθεση της Αστυνομίας ήταν να φύγουμε από εκεί με πλωτό μέσο και ήρθε ένα καΐκι -γιατί προτεραιότητά μας ήταν να προστατεύσουμε τους ξένους ανθρώπους. Το καΐκι, μάς πήγε στο λιμάνι της Κέρκυρας, αλλά πέταξαν και πέτρες όταν επιβιβαζόμασταν στο καΐκι. Αν πετύχαιναν κάποιους, θα τους σκότωναν. Τί να πω με τους ξένους ανθρώπους;».

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης είπε στον ίδιο ραδιοσταθμό: «Δεν ήταν γιαγιάδες και παππούδες. Ήταν από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, αυτόν της άκρας Αριστεράς». Αναφερόμενος δε στους "αγανακτισμένους" σημείωσε:

«Όλο αυτό έχει ένα πραγματικό υπόβαθρο που συνδέεται με την εξ αντικειμένου παραδοχή της χρεοκοπίας του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος. Από εκεί και πέρα, αν είναι δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη να μουντζώνει ή να φτύνει ή να πετάει πέτρες και μπουκάλια, να σπάει βιτρίνες και να πετάει μολότοφ, μπαίνουμε σε παραβατικές συμπεριφορές, που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία».



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου