Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Γαλάζιες "γοργόνες" μαγεύουν στην Σανγκάη

Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο πέρασε η εθνική γυναικών, κερδίζοντας στον ημιτελικό την Ιταλία με 14-11.Την Παρασκευή, θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα Κίνα-Ρωσία.

Ο αντίπαλος της εθνικής θα κριθεί από την έκβαση του ημιτελικού μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, που θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα.

Ο τελικός θα διεξαθεί την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) στη Σαγκάη.

Η εθνική ομάδα προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Τα δύο γκολ της Ασημάκη έβαλαν από νωρίς μπροστά την εθνική, που δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα. Η Αμπάτε κράτησε κοντά στο σκορ την Ιταλία στην πρώτη περίοδο (3-2), αλλά με το ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου η ελληνική ομάδα σημείωσε τρία αναπάντητα γκολ και έβαλε γρήγορα τις βάσεις για τη νίκη. Οι διεθνείς μας έβρισκαν με χαρακτηριστική άνεση λύσεις απέναντι στην αντίπαλη άμυνα, παρά το ότι δεν κέρδισαν αρκετές αποβολές, και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενες 8-5. Η «σετερόσα» από την πλευρά της προσπαθούσε με έξυπνες κινήσεις στην επίθεση και έβρισκε ελεύθερα σουτ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό...

Δύο γκολ της Αντιγόνης Ρουμπέση έφεραν τη διαφορά στο +5 (10-5), για να ακολουθήσει μία μικρή... καθίζηση, όπως ακριβώς και στον προημιτελικό με την Ολλανδία (κατά σύμπτωση με αφετηρία το ίδιο ακριβώς σκορ). Με δύο διαδοχικά πέναλτι που κέρδισε η Φρασινέτι και αξιοποίησε η Μπιανκόνι οι Ιταλίδες μείωσαν σε 10-7 και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κατεβάσουν τη διαφορά στα δύο γκολ, όμως η Λιόση με εκπληκτική άμυνα εμπόδισε τη Σαβιόλι να σκοράρει στην κόντρα. Ενα καταπληκτικό γκολ πάλι από τη Ρουμπέση έκανε το 11-7 και ξαναέδωσε προβάδισμα ασφαλείας στην εθνική.

Η Ιταλία δεν ήταν διατεθειμένη να παραδοθεί και η ελληνική άμυνα τη... βοήθησε σε αυτό, αφού ήταν σαφώς χειρότερη από προηγούμενα παιχνίδια, ενώ και η Κούβδου δεν ήταν σε καλή μέρα. Η Ραμπάλντι (που είχε πετύχει ένα γκολ σε όλο του τουρνουά μέχρι σήμερα), σημείωσε δύο σερί τέρματα και μείωσε σε 11-9, ενώ ο Γιώργος Μορφέσης είχε ήδη χάσει από τις αρχές της τελευταίας περιόδου την Τσουκαλά με τρεις ποινές. Στο πιο κρίσιμο σημείο, όμως, «μίλησε» η Σταυρούλα Αντωνάκου, που πέτυχε ένα εκπληκτικό, όσο και κρίσιμο, γκολ από την περιφέρεια, κόβοντας τον... αέρα των αντιπάλων. Η αρχηγός Κική Λιόση 3.53 πριν τη λήξη «έγραψε» το 13-9 και έβαλε οριστικό τέλος στον ημιτελικό.

Η ελληνική ομάδα απέδειξε σε όλο το τουρνουά ότι δίκαια καταλαμβάνει τη μία θέση του τελικού. Το ελληνικό πόλο πανηγυρίζει ένα δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (οι άνδρες είχαν πάρει χάλκινο το 2005 στο Μόντρεαλ) και η εθνική γυναικών γίνεται η δεύτερη σε όλα τα ομαδικά σπορ (μετά το μπάσκετ το 2006) που φτάνει σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η ελληνική αποστολή στη Σανγκάη εξασφάλισε το τέταρτο μετάλλιό της στους αγώνες και πλέον ονειρεύεται το δεύτερο χρυσό.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου