Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Θερμής υποδοχής έτυχε η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 51ης επετείου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Με θερμά χειροκροτήματα υποδέχτηκε ο κόσμος τη σημερινή στρατιωτική παρέλαση στην Λευκωσία, η οποία πραγματοποιήθηκε, με την ευκαιρία της 51ης επετείου της Ανεξαρτησίας, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, της πολιτικής, πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου.


Θερμής υποδοχής έτυχαν ορισμένα από τα 41 άρματα Τ-80 U, που παρελήφθησαν τον τελευταίο χρόνο από τη Ρωσία.
Τα Τ-80 U άρχισαν να ενισχύουν τις κυπριακές ένοπλες δυνάμεις από το 1996 και θεωρούνται μεταξύ των καλύτερων του κόσμου, με δυνατότητα καταστροφής όλων των τύπων εχθρικών αρμάτων, αλλά και με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων κατευθυνόμενων με δέσμη λέιζερ εναντίον τόσο αρμάτων όσο και ελικοπτέρων σε απόσταση πέραν των πέντε χιλιομέτρων.
 
Εκτός των ρωσικών αρμάτων μάχης Τ-80 U, των γαλλικής κατασκευής AMX30B2 και των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης TOMA BMP-3, έκαναν αισθητή την παρουσία τους, υπεριπτάμενα του χώρου της παρελάσης, τα ελικόπτερα Mi-35 της Εθνικής Φρουράς.
 
Με χειροκροτήματα χαιρέτησε ο κόσμος επίσης και τα προσφάτως παραληφθέντα ιταλικά ελικόπτερα AGUSTA WESLAND 139, τα οποία είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συστήματα για εκτέλεση αποστολών έρευνας και διάσωσης -ημέρα και νύκτα- και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, σε όλο τον Χώρο Ελέγχου Πτήσεων της Λευκωσίας.
 
Την παρέλαση παρακολούθησαν ο ΥΕΘΑ της Ελλάδας, Πρεσβευτές ξένων χωρών, στρατιωτικοί ακόλουθοι, αξιωματικοί της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, ανώτεροι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας, άλλοι επίσημοι, παλαιοί πολεμιστές και πλήθος κόσμου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου