Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Στους 121 έφτασαν οι εθνοπατέρες που διεκδικούν αναδρομικά

Μεγαλώνει ο κατάλογος των βουλευτών (εν ενεργεία και συνταξιούχων) που έχουν προσφύγει στα Διοικητικά
Δικαστήρια της πρωτεύουσας και διεκδικούν αναδρομικά με το νόμιμο τόκο.

Στον κατάλογο των 117 βουλευτών προστίθενται ακόμη τέσσερα ονόματα, τα οποία είναι από το χώρο της ΝΔ, ανεβάζοντας έτσι μέχρι σήμερα στους 121 το συνολικό αριθμό των βουλευτών που έχουν προσφύγει στη Διοικητική Δικαιοσύνη.

Επιπρόσθετα, διευκρινίζεται ότι πλέον του τέως βουλευτή της ΝΔ, Ιωάννη Κεφαλογιάννη (17.11.1974-18.8.2007), έχει καταθέσει αγωγή και ο εν ενεργεία βουλευτής του ίδιου κόμματος Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης.

Ακόμη, διαφορές αποδοχών διεκδικεί και ο Ιωάννης Μανώλης ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2009 παραιτήθηκε από βουλευτής της ΝΔ (7.3.2004-7.9.2009).

Επίσης, δύο αγωγές για διαφορετικές βουλευτικές περιόδους έχει καταθέσει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γεώργ. Καλατζής (10.10.1993 έως 7.9.2009), ενώ αναδρομικά διεκδικεί και επίσης πρώην βουλευτής Δημ. Σαμπαζιώτης (7.9.2004 - 7.9.2009).

Μετά τις τέσσερις νέες αγωγές που έγιναν γνωστές από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ διεκδικούν αναδρομικά 52 βουλευτές και από τη ΝΔ 66.

Οι 121 βουλευτές διεκδικούν αναδρομικά με το νόμιμο τόκο και σε βάθος χρόνου τη διαφορά που προκύπτει από τις αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) με αυτές της βουλευτικής αποζημίωσης.

Ως βάση υπολογισμού των διαφορών που διεκδικούν εκλαμβάνουν τις αποδοχές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ., καθώς με αυτές εξομοιώθηκαν και οι αποδοχές των προέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας (Συμβουλίου Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου).

Η εξομοίωση των αποδοχών των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων με αυτές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ., όπως είναι γνωστό, έγινε με απόφαση του Μισθοδικείου.

Οι βουλευτές επισημαίνουν στις αγωγές τους ότι η εξίσωση των αποδοχών των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων με τις αποδοχές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ. επέφερε αυτοδίκαια, κατά τις συνταγματικές επιταγές, άμεση αντίστοιχη μεταβολή και στη βουλευτική αποζημίωση.

Παράλληλα, επικαλούνται τα άρθρα 26, 87 και 88 του Συντάγματος, σύμφωνα με τα οποία καθιερώνεται η αρχή της διάκρισης των τριών λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής), οι οποίες μεταξύ τους είναι ισοδύναμες και ισότιμες.

Όπως, υπογραμμίζουν οι βουλευτές, παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές στην περίπτωση κατά την οποία σε μία από τις τρεις λειτουργίες (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική) χορηγούνται αποδοχές μεγαλύτερες από τις δύο άλλες.

Οι βουλευτές διεκδικούν ακόμα και αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ ο καθένας για την ηθική βλάβη που υπέστη από τη μη αναπροσαρμογή των αποδοχών τους.

Τέλος, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Καψής με δήλωσή του αναφέρει ότι «σε ανύποπτο χρόνο και αφού είχαν δικαιωθεί οι δύο προσφυγές μου για τα αναδρομικά, με εξώδικο προς το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον πρόεδρο της Βουλής εκχώρησα κάθε αναδρομική αποζημίωσή μου στο Ταμείο Καταπολέμησης του Δημόσιου Χρέους».

Συνεπώς, καταλήγει ο Ι. Καψής, «οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος δεν με αφορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου