Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Εφεδρεία και για πενηντάρηδες

ΑΝΟΙΞΕ ο δρόμος για απολύσεις με... Task Force στο Δημόσιο, ενώ αναμένεται εφεδρεία νούμερο δύο για τους πενηντάρηδες το 2012,
μετά την πλήρη αποτυχία του στόχου για 30.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του χρόνου. Βέβαιη πρέπει να θεωρείται η απομάκρυνση ενός στους δύο υπαλλήλους που υπηρετούν στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στο στενό πυρήνα του κράτους. Και αυτό γιατί η τρόικα και η κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει για 150.000 αποχωρήσεις έως το 2015, με την εξαίρεση των εκπαιδευτικών (190.000) και των ενστόλων (155.000).
Χθες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας μίλησε για «καθαρόαιμες» απολύσεις υπαλλήλων χωρίς το μανδύα της εφεδρείας. Επικαλέστηκε μάλιστα την καλή συνεργασία του με την Task Force (Ευρωπαϊκή Ομάδα Δράσης), που πιθανώς θα οδηγήσει στην υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας για τις απολύσεις. Ενταση και διαφωνίες στο υπουργικό συμβούλιο για την εφεδρεία. Υπουργοί άσκησαν κριτική στον Δ. Ρέππα για την αποτυχία του μέτρου και ζήτησαν εξαιρέσεις στους τομείς τους.


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου