Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας

Η επέλαση του χιονιά προκάλεσε δεκάδες προβλήματα στην ηπειρωτική
χώρα και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Δεκάδες εκδρομείς έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κοζάνης.

Οι καιρικές συνθήκες είναι τόσο δυσμενείς που ούτε η αστυνομία, αλλά ούτε και η πυροσβεστική, μπορούν να προσεγγίσουν για να ανοίξουν το δρόμο.


Με δυσκολία εξελίσσεται η συγκοινωνία στους δρόμους Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα και Λαμίας-Καρπενησίου, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Και στους δύο οδικούς άξονες η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες κυρίως λόγω του παγετού, αφού από τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά η χιονόπτωση σταμάτησε.

Aντίθετα χωρίς αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας-Αμφισσας, ενώ κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Σε ό,τι αφορά το επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας αναμένεται τα μηχανήματα των δήμων τις επόμενες ώρες να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία, κυρίως στο ορεινό δίκτυο.

Το χιόνι στην Ευρυτανία και στη Δυτική Φθιώτιδα έχει ξεπεράσει τους 70 πόντους, ενώ στην περιοχή του Δομοκού τους 30 πόντους, ενώ από τους πρώτους πρωινές ώρες και μετά, συνολικά, παρατηρείται ύφεση της κακοκαιρίας.

Προβλήματα παρατηρούνται και στις πτήσεις από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης λόγω πυκνής ομίχλης. Οι θυελλώδεις άνεμοι και ο παγετός συμπληρώνουν την εικόνα της κακοκαιρίας.

Κανονικά εκτελούνται από το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά την εξασθένηση των ανέμων σε αρκετές θαλάσσιες περιοχές. Ωστόσο, κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πρίνου-Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου