Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Ροντήρη , σήμερα στο Εθνικό Θέατρο

Στο Εθνικό Θέατρο (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24) πραγματοποιείται απόψε αφιέρωμα στον μεγάλο
θεατράνθρωπο Δημήτρη Ροντήρη με αφορμή την 30ή επέτειο από τον θάνατό του. Στο αφιέρωμα, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις «Μορφές Eκφρασης» του μαθητή και για πολλά χρόνια βοηθού του μεγάλου δασκάλου Θωμά Κινδύνη, θα μιλήσουν η Αννα Συνοδινού και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος. 
Στο πλαίσιό του θα παρουσιαστεί η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε μορφή δραματοποιημένου αναλογίου με ζωντανή μουσική. Την τραγωδία της ηρωίδας - σύμβολο που αναζητά πέρα από τον χρόνο και από κάθε δέσμευση το δίκαιο διαβάζει ο Θωμάς Κινδύνης ακολουθώντας τη διδασκαλία του μεγάλου θεατράνθρωπου.

Oπως σημειώνεται, το αναλόγιο θα δώσει την ευκαιρία στο θεατή - ακροατή να κατανοήσει τη δύναμη του λόγου, τη μουσική εκφορά του κατά τον τρόπο που τη δίδασκε ο Ροντήρης, αλλά και να βιώσει μια μοναδική εμπειρία, όπου η προσωπική φαντασία αλλά και το προσωπικό συναίσθημα θα μπει σε λειτουργία για να δώσει εικόνα και χρώμα στο ακουστικό ερέθισμα που λαμβάνει. 

Διαβάζουν επίσης οι ηθοποιοί: Eλενα Ορφανίδου, Δημήτρης Μικέλης, Ευάγγελος Ρήγας, Κλεονίκη Καραχάλιου, Aννα Σεβαστή Τζίμα, Βλασία Βερβέρη. Ώρα: 6 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου