Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Tο hedge fund Vega απειλεί να μηνύσει την Ελλάδα

Μία μέρα μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι αποχωρεί από την επιτροπή των διαπραγματεύσεων για το
σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI), το ισπανικό hedge fund Vega Asset Management, έρχεται ξανά στο προσκήνιο... απειλώντας μάλιστα με μηνύσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το Vega Asset Management απειλεί να κινήσει νομικές διαδικασίες έναντι της Ελλάδας, αν η χώρα πιέσει για την επιβολή haircut άνω του 50% στα ελληνικά ομόλογα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, το ισπανικό hedge fund εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μηνύσεις, εάν η ελληνική πλευρά συνεχίσει να επιμένει - στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες - το haircut που θα επιβληθεί στα ελληνικά ομόλογα να είναι μεγαλύτερο από 50%.
"Το Vega εκτιμά ότι δεδομένης της τρέχουσας συγκυρίας, μια εθελοντική ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων με haircut λιγότερο ή ίσο με 50% δεν είναι πλέον πιθανή. Για το λόγο αυτό αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να κινήσει όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες ώστε να απορρίψει κάθε ανταλλαγή των ομολόγων που θα υποδεικνύει haircut άνω του 50%", φέρεται, σύμφωνα με τους FT, να δηλώνει ο Jesús Sáa Requejo, στέλεχος του Vega Asset Management.


bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου