Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για το PSI

"Η κυβέρνηση Παπαδήμου και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να συγκαλύψουν τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας του
PSI για τον ελληνικό λαό και την ένταξή της στο ευρύτερο πλαίσιο μιας σκληρής μνημονιακής πολιτικής, βίαιης αναδιανομής του πλούτου, στήριξης των τραπεζών και φτωχοποίησης του λαού. 
 
Η διαδικασία του λεγόμενου PSI είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους νέους όρους που θα τεθούν για την αποπληρωμή και με τη νέα δανειακή σύμβαση. Δεν θα προσφέρει μια βιώσιμη λύση για το χρέος, ενώ θα συνδεθεί με νέα μέτρα στοχοποίησης των εργαζομένων, ύφεσης και φτώχειας. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει καμία εξαίρεση όσον αφορά στο κούρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα αντιμετωπίσουν την κατάρρευση, δημιουργώντας πρόσθετες πιέσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις" σχολίασε το ΓραφείοΤύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία του PSI, ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του σχετικά με το PSI ανέφερε ότι "η Δημοκρατική Αριστερά, είχε την άποψη όσο και τη διεκδίκηση η αντιμετώπιση του χρέους να γίνει με την έκδοση ευρωομολόγου και με τη μεταφορά μέρους του χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει το PSI να ολοκληρωθεί, εξαντλώντας η κυβέρνηση κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα και σε ότι αφορά το επιτόκιο και σε ότι αφορά την περίοδο χάριτος. Κανένα, όμως, PSI από μόνο του δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του χρέους, την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, εάν δεν υπάρξει μια αναπτυξιακή πολιτική, εάν δεν στηριχτεί η αγορά και η κοινωνία.
 
Είμαστε αντίθετοι με όλα εκείνα, τα οποία συνοδεύουν και το PSI και συναρτώνται με τη δανειακή σύμβαση. Είμαστε αντίπαλοι για κάθε σκέψη περαιτέρω χτυπήματος της αμοιβής της μισθωτής εργασίας. Πρέπει να αποκρουστεί η προσπάθεια που γίνεται από πάρα πολλούς κύκλους και όχι μόνο από τη ΤΡΟΙΚΑ για την κατάργηση ρυθμίσεων της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Το χτύπημα της μισθωτής εργασίας, ούτε την ανταγωνιστικότητα υπηρετεί, ούτε κανένα άλλο σκοπό μπορεί να εξυπηρετήσει, με το δεδομένο, ότι η αποδυναμωμένη αμοιβή εργασίας τροφοδοτεί τη διεύρυνση του φαύλου κύκλου και της αγοράς και των ασφαλιστικών ταμείων και βεβαίως την πτώση του βιοτικού επιπέδου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου