Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Συνάντηση του Δημάρχου Ωρωπού με αγρότες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ωρωπού κ. Γιάννη Οικονομάκου, πραγματοποιήθηκε -για πρώτη φορά- ανοιχτή συνάντηση με
τους αγρότες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο, την Τετάρτη 28 Μαρτίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου του Δήμου Ωρωπού, αναφέρεται ότι, στο κάλεσμα που απηύθυνε ο κ. Οικονομάκος, δείχνοντας -με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο-, το έμπρακτο ενδιαφέρον του προς τους αγρότες του Δήμου, υπήρξε άμεση ανταπόκριση και πολλοί από τους παρευρισκόμενους ανέπτυξαν -σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα- τις ανησυχίες, τις σκέψεις, αλλά και τις προτάσεις τους για τα ζητήματα που τους αφορούν.

Εγκαινιάζοντας έναν νέο τρόπο επικοινωνίας με όλους τους παραγωγικούς φορείς του Δήμου, ο κ. Οικονομάκος ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή πως: «Τέτοιου είδους συναντήσεις είναι απαραίτητες και χρήσιμες, -ιδιαίτερα σήμερα-, αναδεικνύοντας τον στόχο που έχουμε θέσει ως Δημοτική Αρχή, και δεν είναι άλλος από την δημιουργία ενός κλίματος αμοιβαίας συνεννοήσης και συνεργασίας με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Μέλημα μας είναι να χτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με όλους, να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες και να διαμορφώσουμε ένα κλίμα συνεννόησης και λήψης κοινών πρωτοβουλιών προς όφελος της κοινωνίας μας».

Στο πλαίσο αυτό, η Δημοτική Αρχή άκουσε με προσοχή όλους τους αγρότες, καταγράφοντας τους προβληματισμούς τους και σε πολλές περιπτώσεις αναλύοντας διεξοδικότερα τα ζητήματα που τους απασχολούν αναφορικά με τη διάθεση των προϊόντων και την ασφάλειά τους, τις νέες καλλιέργειες, (όπου τους δόθηκε και σχετικό ενημερωτικό υλικό), την επίλυση γραφειοκρατικών εμποδίων αδειοδότησης, το καθεστώς των γεωτρήσεων και την ποιότητα του νερού, καθώς και την ανάπτυξη του συνεταιρίζεσθαι. Ήδη, ο Δήμος Ωρωπού, όπως είπε ο κ. Οικονομάκος, «είναι από τους πρώτους σε όλη την Ελλάδα που έχει δημιουργήσει Γραφείο Αγροτικών θεμάτων, το οποίο με τον Καλλικράτη απέκτησε διευρυμένες αρμοδιότητες ενώ από το 2013 θα αναλάβει επιπλέον το σύνολο σχεδόν των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Γεωργίας. Παρά το μειωμένο προσωπικό, η συγκεκριμένη δημοτική υπηρεσία, πέραν του έργου με το οποίο έχει επιφορτιστεί, έχει αναπτύξει μια καθημερινή σχέση εμπιστοσύνης με όλους εσας, δίνοντας λεπτομερή εικόνα για τα θέματα που σας απασχολούν».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος Ωρωπού μίλησε για την αναγκαιότητα ανάδειξης των αγροτικών προϊόντων του τόπου μας, ως των πλέον ασφαλών και ποιοτικών, δίνοντας έτσι την πιο ηχηρή απάντηση σε κάθε είδους κακόβουλες και δυσφημιστικές απόπειρες, με αφορμή το θέμα του Ασωπού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν στο παρελθόν είμαστε υποχρεωμένοι να τα διορθώσουμε και να πείσουμε τον κόσμο ότι ο Ωρωπός έχει υγιεινά και ασφαλή προϊόντα».

Παράλληλα, παρότρυνε τους συγκεντρωμένους αγρότες να αρχίσουν να εξυγιαίνουν «τα του οίκου τους» και να βγουν δυναμικά μπροστα, με συμπαραστάτη τον Δήμο, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της εποχής σε συνάρτηση πάντα με τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός τους. Μάλιστα πρότεινε σε όλους να συμμετέχουν στις ενημερωτικές ημερίδες και τα σεμινάρια που θα διοργανώσει άμεσα η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Ωρωπού, δίνοντας την απαιτούμενη σημασία στην πρόοδο και εξέλιξη του κλάδου τους.

Καταλήγοντας ο κ. Οικονομάκος, ξεκαθάρισε, με αμεσότητα και σοβαρότητα, πως είναι δίπλα στους «γνήσιους εκφραστές της ελληνικής γης» και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να επιλύσει θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του, να στηρίξει την αγροτική παραγωγή, καθώς ο πρωτογενής τομέας, όπως υπογράμμισε, «μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική αλλά και κοινωνική ανάκαμψη του τόπου μας».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου