Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Συγγνώμη ζήτησε δημοσίως ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος εξέφρασε σήμερα δημοσίως τη συγγνώμη του για το ταξίδι αναψυχής του στη
Μποτσουάνα, κατά τη διάρκεια του οποίου υπέστη τραυματισμό ενώ βρισκόταν σε σαφάρι ελεφάντων και το οποίο δημιούργησε σάλο στην κοινή γνώμη της χώρας, εν μέσω κρίσης.

«Λυπούμαι αφάνταστα.
Έσφαλλα και αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί», δήλωσε ο Ισπανός άνακτας μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, με συντετριμμένο ύφος, κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο.
Ο Χουάν Κάρλος υπεβλήθη σε ολική αρθροπλαστική του ισχίου στο νοσοκομείο USP Σαν Χοσέ στη Μαδρίτη και του τοποθετήθηκε πρόθεση.
Οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο σήμερα κρίνοντας πως ο μονάρχης «έχει ανακτήσει την αυτονομία των κινήσεών του για τις καθημερινές του μετακινήσεις».
 
Ο Χουάν Κάρλος είχε μεταβεί στην Αφρικανική χώρα σε ιδιωτικό ταξίδι και χωρίς να έχει ενημερώσει εκ των προτέρων την κυβέρνηση.
Το ταξίδι τούτο, το οποίο αποκαλύφθηκε ένεκα του ατυχήματός του, στιγματίσθηκε έντονα από τον Τύπο στη χώρα, η οποία μαστίζεται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και την ανεργία.

Μάλιστα, η φωτογραφία του Χουάν Κάρλος να ποζάρει με το τουφέκι στο χέρι πάνω από έναν νεκρό ελέφαντα, η οποία έγινε την Κυριακή πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες, προκάλεσε τη γενική κατακραυγή, παρόλο που η φωτογραφία λήφθηκε  σε προηγούμενο σαφάρι.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου