Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Αλ. Παπαρήγα : "Οι εκλογές του Μαΐου αναμφισβήτητα περιέχουν ένα θετικό δυναμικό στοιχείο"

Σε δηλώσεις προέβη σήμερα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κ Αλέκα Παπαρήγα, σχετικά με τις
επικείμενες εκλογές. Η κ Παπαρήγα μεταξύ άλλων τόνισε πως "οι εκλογές του Μαΐου αναμφισβήτητα περιέχουν ένα θετικό δυναμικό στοιχείο και αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των εργατικών λαϊκών φτωχών στρωμάτων έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα λεγόμενα μνημονιακά κόμματα και με αυτό τον τρόπο προσδίδουν μια τέτοια δυναμική στις εκλογές. Ωστόσο επαγρυπνούμε και τους λέμε ότι δεν πρέπει να οπισθοχωρήσουν κάτω από οποιαδήποτε τρομοκρατικά εκβιαστικά διλήμματα που δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντά τους.

Ταυτόχρονα προειδοποιούμε ότι οι εκλογές μπορεί να ωθήσουν σε θετικές εξελίξεις μετεκλογικά προς όφελος του λαού, αλλά ταυτόχρονα μπορεί και να οδηγήσουν σε ένα νέο χαντάκωμα του λαού. Κι αυτό θα γίνει αν εργατικά φτωχά λαϊκά στρώματα παραπλανηθούν κάτω απ’ την πολυχρωμία που υπάρχει στο λεγόμενο, ψευδεπίγραφο για μας, μέτωπο των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Γιατί οι δυνάμεις αυτές με τις όποιες διαφορές έχουν μεταξύ τους, τελικά δεν είναι δυνάμεις που αντιπαλεύουν το σύστημα και γι’ αυτό προτάσσουν το μνημόνιο, είναι δυνάμεις που 100% κινούνται μέσα στο σύστημα."

Ενώ επισήμανε ότι "κριτήριο αποτελεσματικότητας της λαϊκής ψήφου είναι όχι μόνο να χάσουν τα δύο κόμματα, και να μη μείνει ούτε ένας εργάτης και φτωχός άνθρωπος που τα ψηφίζει, αλλά η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, της μόνης πολιτικής δύναμης που είναι διατεθειμένη να παλέψει και να καταθέσει θυσίες για μια Ελλάδα που θα εξασφαλίσει την κοινωνική λαϊκή ευημερία, με αποδέσμευση, από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους και με – εδώ βάζουμε κεφαλαία – κοινωνικοποίηση του πλούτου που υπάρχει στη χώρα, με όποια μορφή είναι αυτή και βεβαίως τον πλούτο αυτό πρέπει να τον πάρει ο λαός με τα δικά του χέρια απ’ τους σφετεριστές καπιταλιστές και τα διάφορα τσιράκια τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου