Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Βροχερός ο καιρός αύριο

Βροχερό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κατά τόπους
καταιγίδες, εντονότερα φαινόμενα στην Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, καθώς και επικράτηση θυελλωδών ανέμων στα νότια πελάγη και στον Κορινθιακό, περιμένουμε για αύριο Τετάρτη 18 Απριλίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς στην Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 18 στην Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 18 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 12 έως 20 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και από το μεσημέρι δυτικοί με ίδιες εντάσεις. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στις Νότιες Κυκλάδες πολύ θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα ενισχυθεί στα επίπεδα των 8 με 9 μποφόρ.

Βροχές κατά τις πρωινές κυρίως ώρες, με πιθανότητα παροδικής καταιγίδας, και τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 με 20 βαθμούς. Μέτριοι μέχρι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στον Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν, ενώ το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους με πιθανόν τοπικά έντονα φαινόμενα και βελτίωση του καιρού το βράδυ, περιμένουμε στην Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς. Μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στον Θερμαϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου