Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

1η Περιβαλλοντική Εβδομάδα Δήμου Ωρωπού

Ο Δήμος Ωρωπού σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και με τη συμμετοχή των Σχολικών Επιτροπών Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας
Εκπαίδευσης προσκαλούν όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην Περιβαλλοντική Εβδομάδα 2012 από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων σε κάθε περιοχή του Δήμου, με πολλές ενότητες και δράσεις όπως καθαρισμό ακτών, «πράσινες ημερίδες», ποδηλατοδρομίες, πεζοπορίες, εικαστικές παρεμβάσεις, θεατρικά, μουσικά δρώμενα, μαθητικούς διαγωνισμούς κ.α.

Στόχος της Εβδομάδας, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, είναι η ενίσχυση των προσπαθειών του Δήμου για ευαισθητοποίηση των πολιτών στα περιβαλλοντικά θέματα του Τόπου μας, με γνώμονα ένα καθαρότερο Αύριο.

Στο πλαίσιο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη μαθητική νεολαία και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου μας, τους συνδιοργανωτές και τους χορηγούς αλλά και τους Συλλόγους, υποστηρικτές και εθελοντές των εκδηλώσεων της Περιβαλλοντικής Εβδομάδας 2012, γιατί με την δική τους συνεισφορά η σφυρηλάτηση μιας φιλικής προς το περιβάλλον νοοτροπίας, που θα σέβεται τον άνθρωπο και τη φύση, μπορεί να γίνει κτήμα ακόμη περισσότερων.

Με αφορμή την διοργάνωση της 1ης Περιβαλλοντικής Εβδομάδας του Δήμου Ωρωπού, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Οικονομάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτήν την προσπάθεια. Γι’ αυτό και κάθε πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση μας βρίσκει συμπαραστάτες και συμμέτοχους στην δημιουργία μιας νέας νοοτροπίας που θα προασπίζει και θα βελτιώνει την ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας.
Ταυτόχρονα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, κα Αλέκα Κοντογιάννη, όλους τους φορείς και τους εθελοντές πολίτες που θα συμμετέχουν στην Περιβαλλοντική Εβδομάδα του Δήμου μας, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, και να απευθύνω παράλληλα ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν το δικό τους παρών στην ενεργή συμμετοχή για μια βιώσιμη ανάπτυξη».


Το περιβάλλον έχει την τιμητική του
Σας περιμένουμε όλους από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου
να δώσετε το δικό σας παρών!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου