Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ορκίζεται στις 8 το βράδυ, υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Π. Πικραμμένος

Σήμερα το βράδυ στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του υπηρεσιακού
πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου.

Ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Π. Πικραμμένος γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής. Ως δικηγόρος εξειδικεύθηκε σε θέματα ναυτικού δικαίου σε μεγάλη δικηγορική εταιρεία στο Λονδίνο μέχρι το 1972 και προγραμματοποίησε σπουδές στο πανεπιστήμιο Paris ΙΙ, απ' όπου πήρε το μεταπτυχιακό του πτυχίο το 1974.

Το 1976 διορίστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας με διαγωνισμό και το 1981 προήχθη στο βαθμό του παρέδρου. Στο βαθμό του συμβούλου προήχθη το 1993, ενώ το 2007 έγινε αντιπρόεδρος του ΣτΕ και τον Ιούλιο του 2009 πρόεδρός του.

Την περίοδο '91 - '93 διετέλεσε σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη, ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχει πάρει μέρος σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, αλλά και στη σύνθεση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου. Είχε εκδόσει την απόφαση ότι είναι αντισυνταγματική η προσωποκράτηση για χρέη.

Ο κ. Πικραμμένος έχει διατελέσει και γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών, θέση από την οποία παραιτήθηκε όταν έγινε πρόεδρος του ΣτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου