Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ο καιρός αύριο

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιωτικά τμήματα του
βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε για αύριο Τρίτη 15 Μαΐου 2012. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και ιδιαίτερα στα ορεινά.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς στην Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 22 βαθμούς στην Δυτική Ελλάδα και από 17 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Μέτριοι έως ισχυροί νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στις Δυτικές Κυκλάδες θυελλώδεις, αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς με μικρή εξασθένηση.Μέτριοι και στα νοτιότερα τμήματα ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις δυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα πνέει με εντάσεις 7 έως 8 μποφόρ.

Πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας τις πρώτες πρωινές ώρες και τοπικές νεφώσεις για το υπόλοιπο της ημέρας, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν νωρίς το πρωί στον Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες που μέχρι το μεσημέρι ενδέχεται τοπικά να είναι ισχυρές, περιμένουμε στην Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στον Θερμαϊκό, με μικρή ενίσχυση μετά το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου