Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Η εντολή στον Α. Τσίπρα

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στις 2 μμ στο προεδρικό
μέγαρο για να πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει πρόταση τριών σημείων που θα περιλαμβάνει:

1. Την άρνηση του Μνημονίου

2. Τον σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων

3. Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας αφού πάρει την εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναμένεται να κινηθεί σε τελείως διαφορετική γραμμή από τον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς εκτός από το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Αρχικά θα ξεκινήσει από τις δυνάμεις της Αριστεράς, αλλά επιθυμεί να έχει επαφές όχι μόνο με κοινοβουλευτικά κόμματα, αλλά και πολιτικούς φορείς που δεν μπήκαν στη Βουλή, όπως τους Οικολόγους Πράσινους και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μάλιστα, προκειμένου ο κ. Τσίπρας να κάνει πιο σαφείς και γνωστές τις θέσεις του και την πολιτική του πρόταση αναμένεται να έχει επαφές και με κοινωνικούς φορείς ακόμα και με πανεπιστημιακούς.

Χθες το απόγευμα, συνεδρίασε η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου εκφράστηκε ικανοποίηση για την εκλογική επίδοση και στη συνέχεια συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ όπου συζητήθηκε η τακτική που θα ακολουθήσει την Τρίτη ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας την διερευνητική εντολή.

Κατά τη συνεδρίαση εκφράστηκε ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ έντονος προβληματισμός αναπτύχθηκε σχετικά με τη δυνατότητα του πρώτου κόμματος να έχει το μπόνους των 50 εδρών με ποσοστό κάτω του 20%. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές υπάρχει άποψη συνταγματολόγων ότι το μπόνους δεν το δικαιούται η ΝΔ και αύριο θα γίνουν επαφές με συνταγματολόγους προκειμένου να αποσαφηνιστεί το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου