Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Σε εξέλιξη το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό
τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με αντικείμενο τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.
Πρώτος έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και ακολούθησαν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Στη σύσκεψη αρνήθηκε να παραστεί ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, αρνούμενος, όπως ανέφερε, να νομιμοποιήσει τον εμπαιγμό, την περιθωριοποίηση και την περιφρόνηση των 440.992 ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής.

Στη διάρκειας της συνεδρίασης αναμένεται να συζητηθούν τόσο το πρόσωπο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού όσο και η ημερομηνία των εκλογών.

Αν δεν συμφωνηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς άλλο πρόσωπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό μεταξύ των προέδρων των τριών ανώτατων δικαστηρίων και συγκεκριμένα μεταξύ του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου, της προέδρου του Αρείου Πάγου Ρένας Ασημακοπούλου, και του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου