Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Αλ.Τσίπρας :"Κυβέρνηση για να ανοίξουμε δρόμο στη ελπίδα και στην αξιοπρέπεια"

Τους βασικούς προγραμματικούς άξονες του ΣΥΡΙΖΑ και τα πρώτα βήματα μιας αριστερής, προοδευτικής
κυβέρνησης, ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας σε προεκλογική ομιλία στην Κερατέα την Τετάρτη. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας το διακύβευμα των εκλογών είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, μ' έναν λαό που θα ζει με αξιοπρέπεια ή με έναν λαό λεηλατημένο χωρίς δικαιώματα.

Με βάση την τοποθέτηση ότι «στις 17 Ιουνίου αντιπαρατίθενται τα δύο κόμματα της διαπλοκής και της διαφθοράς, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τον ελληνικό λαό», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε την πλέον σφοδρή επίθεση κατά των ηγεσιών δύο κομμάτων, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι επικείμενες εκλογές είναι το τελευταίο κρίσιμο δημοψήφισμα για το Μνημόνιο.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στις εκλογές αντιπαρατίθενται οι δυνάμεις του χθες με τις δυνάμεις του αύριο, οι δυνάμεις της καταστροφής και του φόβου με τις δυνάμεις της δημιουργίας και της ελπίδα και ζήτησε «καθαρή πρωτιά» από τον ελληνικό λαό ώστε να συγκροτηθεί κυβέρνηση της αριστεράς και όπως είπε χαρακτηριστικά «ένα βήμα χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα».

Στην επίθεσή του προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι προστάτευσαν, με εξωδικαστικό συμβιβασμό τη Siemens, προστάτευσαν εαυτούς και αλλήλους, τους εαυτούς τους από τον παραπέρα έλεγχο για τις δωρεές της εταιρείας στα κομματικά ταμεία τους, για τις λίστες Χριστοφοράκου, για τα άγνωστα ακόμα «λαδώματά» της και πρόσθεσε ότι προσπάθησαν να κλείσουν στόματα, προστατεύοντας τη Siemens από τον κίνδυνο της μελλοντικής διερεύνησης των σκανδάλων και των ευθυνών της, με μια διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού, με αμφιλεγόμενη και εξεταστέα νομιμότητα, όπως απάντησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον Νίκο Χουντή, τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανανοίξει «το μέγιστο πολιτικό σκάνδαλο της Siemens, την επομένη των εκλογών και θα αποκαλυφθεί σε όλες τις διαστάσεις της η σαπίλα του δικομματισμού» και σημείωσε ότι «αν νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν έτσι εύκολα είναι βαθιά γελασμένοι».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε αν ο κ. Σαμαράς τολμά να ακυρώσει το συγχωροχάρτι που έδωσαν στην Siemens και πιο συγκεκριμένα «το τολμά αυτό ο κος Σαμαράς, όταν αποφασίζει να βάλει πρώτη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ την παρατρεχάμενη του κ. Χριστοφοράκου, την κα Μπακογιάννη;».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στις 17 Ιουνίου η ΝΔ δεν αντιπαρατίθεται με την αριστερά. Στις 17 Ιουνίου η ΝΔ αντιπαρατίθεται με το λαό μας, ενώ χαρακτήρισε τη ΝΔ ως «ενα κόμμα-συνομοσπονδία των άκρων, για τη διάσωση του Μνημονίου και της διαπλοκής, μια προεκλογική συγκόλληση - με παλαιοκομματικές συναλλαγές αμφίβολης πολιτικής ηθικής - ακροδεξιών, σταγονιδίων της χούντας και ακραίων νεοφιλελεύθερων, κάτω από την ομπρέλα προστασίας των δανειστών και της εγχώριας διαπλοκής».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στις 17 Ιουνίου, όμως, «αντιπαρατίθεται και το ΠΑΣΟΚ του κ, Βενιζέλου με το λαό, ένα κόμμα ηθικά και πολιτικά απαξιωμένο, ένα πραγματικά σάπιο κόμμα, όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρός του, ο οποίος ομολόγησε προχθές ότι νομοθέτησε ενσυνείδητα υπέρ των εργοδοτών και της διαπλοκής. Ομολόγησε ότι ενσυνείδητα υπέβαλε τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα σε μία ακόμα άσκοπη θυσία. Ότι ο εκβιασμός του περασμένου Φεβρουαρίου: Μνημόνιο ή χρεοκοπία, δεν ήταν μόνον ψεύτικος. Ήταν και σκόπιμος».

Ακόμη, κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι «ομολόγησε, δηλαδή, ότι υπήρξε ο πιο αποτελεσματικός νομοθέτης της διαπλοκής. Και, μόλις χτες στην Καλλιθέα, πρότεινε την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Παραδέχτηκε, δηλαδή, ότι ο ίδιος, ως δήθεν υπεύθυνος και θαρραλέος εθνικός διαπραγματευτής, αποδέχτηκε και υπέγραψε δυσμενείς όρους για τη χώρα μας. Ότι έβλαψε τον τόπο».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον ελληνικό λαό να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ σαφή, ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς και κάλεσε όσους δεν πήγαν να ψηφίσουν στις 6 Μαΐου να μην αφήσουν στις 17 Ιουνίου να ψηφίσουν οι άλλοι γι' αυτούς, να πάνε να ψηφίσουν και ταυτόχρονα «να δώσουν θετική ψήφο αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το Μνημόνιο ή το ανατρέπεις ή το εφαρμόζεις και δεσμεύθηκε ότι «εμείς θα το ανατρέψουμε, αμέσως μόλις ανοίξει η νέα Βουλή», ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα το εφαρμόσουν.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων και τα πρόσφατα γεγονότα στην Κερατέα ο κ. Τσίπρας είπε ότι καμία πολιτική δεν μπορεί να επιβληθεί με την καταστολή και δεσμεύθηκε ότι δεν θα κατασκευαστεί ΧΥΤΑ, ούτε στο Οβριόκαστρο, ούτε στην Κερατέα και ότι θα αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λαυρεωτικής.

Kαι κατέληξε τονίζοντας ότι « Ένα μικρό βήμα χωρίζει το όνειρο από την πραγματικότητα.
Ένα μικρό βήμα χωρίζει το λαό από την εξουσία.
Ο λαός θα το κάνει.
Θα ολοκληρώσει το ιστορικό διάβημα της 6ης Μαΐου προς όλη την Ευρώπη.
Στο μόνο πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών: Μνημόνιο ή αξιοπρέπεια, Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ.
όλες και όλοι, θα δώσουμε την πιο ξεκάθαρη, αποφασιστική και ισχυρή απάντηση: ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση της Αριστεράς.
Κυβέρνηση για την άμεση ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του.
Κυβέρνηση για την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.
Κυβέρνηση για τη ριζοσπαστική αναδιανομή των εισοδημάτων και του πλούτου.
Κυβέρνηση για την ανακοπή της καταστροφής.
Κυβέρνηση για να ανοίξουμε δρόμο στη ελπίδα και στην αξιοπρέπεια». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου