Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Συμπαράταξη της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ

Την συμπαράταξή της με τις «κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ»,
διατηρώντας την πολιτική αυτοτέλειά της, ανακοίνωσε η Ελληνική Οικολογική Αριστερά, μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας της με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε πολλά κοινά σημεία και προγραμματική σύγκλιση με τους συναγωνιστές της Ελληνικής Οικολογικής Αριστεράς και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα είμαστε συναγωνιστές σ΄ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για μια νέα αριστερή οικολογική διακυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα και στη μεγάλη προσπάθεια μετά τις εκλογές να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης στην προοπτική της ευρείας ανασυγκρότησης μιας μεγάλης δημοκρατικής, σύγχρονης παράταξης της αριστεράς με οικολογική οπτική, με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και στην ανάγκη να προστατεύσουμε το περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία πριν από δυόμισι χρόνια κάνοντας σημαία την πράσινη ανάπτυξη, ωστόσο «πολύ σύντομα η πράσινη ανάπτυξη έγινε μια πολιτική μαύρης λεηλασίας για τους φυσικούς πόρους και τις ανθρώπινες αντοχές».
Όπως υποστήριξε, «το μνημόνιο δεν καταστρέφει μονάχα την κοινωνική συνοχή. Έχει βάλει στο στόχαστρο και το φυσικό περιβάλλον».

«Είναι απαραίτητο να οικοδομήσουμε μια εναλλακτική στρατηγική που θα προστατεύει την κοινωνία αλλά και το φυσικό περιβάλλον. Στόχος μας δεν είναι να επιστρέψουμε στο μοντέλο παραγωγής και ανάπτυξης που είχαμε το 2007, το 2008 πριν από το μνημόνιο. Το μοντέλο αυτό έκρυβε μέσα του τις αιτίες που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταθέσει στον ελληνικό λαό ένα εναλλακτικό σχέδιο, ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα έχει ως βασικό συστατικό τον οικολογικό σχεδιασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου