Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα είναι η επεξεργασία σχεδίων
από το υπ. Οικονομικών για κάλυψη των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας και τα  ειδοποιητήρια με απειλές κατασχέσεων για 300 ευρώ..

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Κίνηση αυτοκτονίας η έξοδος από το ευρώ»!... ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στην πλήρη αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύουν στη Ν.Δ., στρατηγική που θα συνεχιστεί, σε πολύ υψηλούς τόνους μάλιστα, κατά τη διάρκεια όλης της προεκλογικής περιόδου. Μιλώντας στον «ΑΝΤ 1», ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε «κίνηση αυτοκτονίας» μια ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκβιάζουν οι ξένοι τοκογλύφοι και απειλούν ότι θα μας διώξουν από την ευρωζώνη αν δεν εφαρμόσουμε πιστά το μνημόνιο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκβιάζουν απροκάλυπτα πλέον οι τοκογλύφοι των Βρυξελλών και απειλούν να μας διώξουν από το ευρώ στην περίπτωση κατά την οποία δεν εφαρμόσαμε πιστά το Μνημόνιο. Πρόκειται για συνέχεια της εκβιαστικής καταιγίδας που έχει στόχο να τρομοκρατήσει το λαό και να χειραγωγήσει το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "+6 δισ. μέτρα όποιος και αν νικήσει".

Η εφημερίδα γράφει ότι "για νέα μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ που θα πρέπει να ληφθούν φέτος (ανεξάρτητα από την όποια επαναδιαπραγμάτευση γίνει), προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάρρευση του Προϋπολογισμού, κάνουν λόγο υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών".

ΕΘΝΟΣ: "Η Ελλάδα ξανά στο κέντρο του κόσμου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα σενάρια τρόμου για έξοδο από την ευρωζώνη φέρνουν την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Στα διεθνή κέντρα εκφράζονται έντονα και ανοιχτά φόβοι για τις επιπτώσεις που θα είχε ενδεχόμενη χρεοκοπία".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μας εξαθλιώνουν για να πάρουν την Μακεδονία και τον χρυσό μας!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μπουτάρης και ΕΤ-3: «Μικρή μειοψηφία οι Ελληνες στην Θεσσαλονίκη το 1912»! Ισχυρά παγκόσμια Κέντρα πίσω από το σχέδιο «Μπουλγκράβια»... Πάνε να διαλύσουνε την Ελλάδα χρησιμοποιώντας τους Λαθρομετανάστες;".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μόσχα - Πεκίνο εκπέμπουν SOS για παγκόσμιο ντόμινο... δραχμής".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το κέντρο στρατηγικών Μελετών του Κρεμλίνου προβλέπει χάος στην ευρωζώνη και σοβαρές πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις στη Ρωσία. Ο αντιπρόσωπος της Κίνας στο ΔΝΤ δήλωσε πως θα υπάρξει τεράστιος αντίκτυπος στην οικονομία της χώρας του με δεδομένο ότι η Ευρώπη απορροφά το 18% των κινεζικών εξαγωγών".

ΕΣΤΙΑ: "Η θύρα εξόδου από την Ευρωζώνη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν πως, ό,τι και αν συμβή, οι Ευρωπαίοι δεν θα μας διώξουν. Αλλά η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Οι Ευρωπαίοι μας δείχνουν την θύρα εξόδου και εμείς απλώς εθελοτυφλούμε".

Η ΑΥΓΗ: "Το «τρίγωνο της αμαρτίας» πίσω από την τρόικα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Βενιζέλος και Σαμαράς, «κουκουλοφόροι» επιχειρηματίες και διαπλεκόμενοι καναλάρχες συνένοχοι για την τραγωδία του λαού. Κρύβονται πίσω από την τρόικα, στηρίζουν το Μνημόνιο, αλλά... αποποιούνται την ευθύνη για το σάρωμα δικαιωμάτων και εισοδημάτων".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Φοβάται η Ευρώπη την Ελλάδα και η Ελλάδα τη... Μέρκελ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "καθημερινά γίνονται δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη μπορεί να γίνει αναίμακτα για τις άλλες χώρες, ενώ η αντίθετη πλευρά αναφέρεται σε απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία. Ποιος έχει δίκιο; Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θέλει να μάθει ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αμφίρροπη μάχη σε σκηνικό πόλωσης".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αμφίρροπη αναμένεται η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, όπως προκύπτει από το Βαρόμετρο της Publik Issue, τη στιγμή που διαμορφώνεται σκηνικό πόλωσης όσο πλησιάζουν χρονικά οι κάλπες. Σύμφωνα με το Βαρόμετρο, που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της «Κ», ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ενισχύουν, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, τα ποσοστά τους και η διαφορά μεταξύ τους παραμένει στις 4 ποσοστιαίες μονάδες".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ομόλογα και... κουπόνια ο νέος τρόπος πληρωμής".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά από επτά μήνες, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αποκάλυψε, μιλώντας στη Wall Street Journal, ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για το απευκταίο, την έξοδό της από το ευρώ, διαψεύδοντας εμμέσως πλην σαφώς το υπουργείο Οικονομικών, την ΤτΕ, τον ΟΔΔΗΧ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που με κάθε ευκαιρία διέψευδαν ότι εξετάζουν και προετοιμάζονται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Απειλούν με κατάσχεση για 300 ευρώ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ειδοποιητήρια με απειλές κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων ακόμα και για ληξιπρόθεσμα χρέη 300 ευρώ, στέλνει σε περίπου 900.000 φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών. Τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού εμφανίζουν υστέρηση της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του έτους και τα πρώτα στοιχεία για το Μάιο δείχνουν νέα βουτιά της τάξεως του 15%-20%".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Αυτό θέλει ο λαός στις 17 Ιουνίου: Κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με χρονικό ορίζοντα διετίας. Εκπληξη! Β' επιλογή: Να κυβερνήσουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι Ελληνες ψηφοφόροι είναι πεπεισμένοι ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα σχηματισθεί κυβέρνηση συνεργασίας με ορίζοντα διετίας. Θεωρούν σύμφωνα με την πολυ σημαντική έρευνα της Ελληνικής Δημοσκοπικής Εταιρείας ότι θα σχηματισθεί κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, καθώς πιστεύουν ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος θα μπορούσαν να συνεργασθούν περισσότερο αρμονικά από όλους".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Απειθαρχία - ανυπακοή σε ΕΕ - ΣΕΒ με δυνατό ΚΚΕ και στην κάλπη".

Η εφημερίδα αναφέρει "Αλέκα Παπαρήγα: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται, με το πρόγραμμα και τη στρατηγική του, να πειθαρχήσει στις αποφάσεις των βιομηχάνων και της ΕΕ. Καλούμε τον ελληνικό λαό να απειθαρχήσει στις δεσμεύσεις της ΕΕ και να διεκδικήσει με στόχους πάλης την ικανοποίηση των αναγκών του".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ευρωφρένεια! Το αντιφατικό παζλ του προεκλογικού σκηνικού".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ευρώ και οι σχέσεις της Ελλάδας με την τρόικα κυριαρχούν με πολλούς τρόπους στην προεκλογική ατμόσφαιρα: σε πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση οι Ελληνες αναδεικνύονται από τους πλέον ένθερμους θιασώτες του κοινού νομίσματος. Το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΕΒ καταλογίζοντάς του υπόγειες επαφές με τους δανειστές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε πόλεμο δηλώσεων κατά του Κόκκινου Ντάνι".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Επιστροφή στο κέντρο. Η πλειονότητα εγκαταλείπει μαζικά τα προάστια".

ΕΞΠΡΕΣ: "Εφεδρικά σχέδια κάλυψης των ταμειακών διαθεσίμων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν εφεδρικά σχέδια για κάλυψη των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας σε περίπτωση παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας και καθυστέρησης στην εκταμίευση των επόμενων δόσεων από τις χώρες της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πανικός από τα άδεια ταμεία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα ανησυχητικά μηνύματα από το μέτωπο των εσόδων, αλλά και η παρατεταμένη ακυβερνησία, οδηγούν το υπουργείο Οικονομικών στην επεξεργασία σχεδίων έκτακτης ανάγκης, ώστε να καλυφθούν οι υποχρεώσεις του Δημοσίου. Τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν έως τα τέλη του επόμενου μήνα και επικουρικά, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια από το ΤΧΣ, αλλά και η αύξηση του εσωτερικού δανεισμού μέσω εντόκων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Το Χρηματιστήριο πληρώνει τα μαύρα μετεκλογικά σενάρια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που η πολιτική αβεβαιότητα χτυπάει «κόκκινο» και πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, μάχη για τη διάσωση του ψυχολογικού ορίου των 500 μονάδων δίνει το ελληνικό Χρηματιστήριο. Και χθες οι επενδυτές, κυρίως ξένοι, συνέχισαν τις μαζικές ρευστοποιήσεις".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα Ταμεία του Δημοσίου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ποσό των 3 δισ. ευρώ θα αναγκαστεί να δανειστεί το Δημόσιο από τα διαθέσιμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με στόχο να αποφύγει το δημοσιονομικό black out, κρίση που απειλεί να προκαλέσει ο παρατεταμένος εκλογικός κύκλος. Η μεγάλη ανησυχία προέρχεται από τον τομέα των εσόδων, τα οποία στο τέλος του 20ημερου του Μαΐου υποχωρούσαν κατά 30% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ και ο επόμενος μήνας ο Ιούνιος, αναμένεται το ίδιο κακός, αν όχι χειρότερος από τον τρέχοντα".

DEALnews: "Το κρυφό σχέδιο. Οι 5 «άξονες» για το «ελληνικό πρόβλημα»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το πακέτο είναι σχεδόν έτοιμο. Απλώς, δεν επισημοποιείται από το φόβο μήπως μετατραπεί σε μπούμερανγκ. Μήπως, δηλαδή, δικαιώσει όλους εκείνους, οι οποίοι πίστευαν και έλεγαν το προηγούμενο διάστημα, πως αν οι Βρυξέλλες πιεσθούν, θα χαλαρώσουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό της Ελλάδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου