Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Τεκμήριο επαναστατικότητας η καταδίκη της λιτότητας

 Από το  Μαρικάκι

Μεγαλεπήβολες βλέψεις προσπαθούν να αποδώσουν στον Τσίπρα οι του μηντιακού

κατεστημένου εντός κι εκτός χώρας. Ο δημοσιογράφος του Στερν ρωτάει τον Αλέξη Τσίπρα αν θέλει να γίνει ένας νέος Τσε Γκεβάρα και τα «Νέα» το κάνουν χτύπημα στην πρώτη σελίδα παρουσιάζοντας το ερώτημα ως προσωπική φιλοδοξία του Τσίπρα. «Βλέπει στον καθρέφτη τον Τσε Γκεβάρα» ο τίτλος συνοδεία του σχετικού σκίτσου που πιστοποιεί το … «γεγονός»!

Στην απάντησή του ο Τσίπρας σημειώνει: «Σε κάθε φάση της Ιστορίας υπάρχουν προσωπικότητες τις οποίες υποχρεώνει η μοίρα να παίξουν αποφασιστικό ρόλο . Δεν κάνω όμως τίποτε άλλο από το να εκπροσωπώ μια άλλη γενιά και ένα άλλο μοντέλο πολιτικής. Δεν χρωστώ την παρουσία μου στην προέλευσή μου από μια οικογένεια με πολιτική επιρροή».

Πέρα από την προσωπική επίθεση στον Τσίπρα με σκοπό να σκιαγραφηθεί τεχνηέντως το προφίλ του «μικρομεγαλισμού», του «ηγεμονισμού», αλλά και ενός «λαϊκίστικου» ηρωισμού που αποπνέει κατά την αντίληψη των καθεστωτικών μήντια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποκρύπτεται και η θέση ότι το να θες το 2012 να επιβιώσεις σαν άνθρωπος και όχι σαν δούλος της τρόικας όχι μόνο δεν είναι αυτονόητο αλλά αντιθέτως είναι μια επαναστατική αντίληψη! Και φορέας της είναι ο Τσίπρας.

Το ερώτημα είναι ποιος αποδίδει υπερβολικές ιδιότητες σε ποιον; Ο Τσίπρας στον εαυτό του, όπως «άνωθεν» υπονοείται, ή ορισμένοι εκ της μηντιακής και πολιτικής ελίτ στον Τσίπρα;

Στο μεταξύ το να ταυτίζεις τον Τσίπρα με τον Τσε Γκεβάρα, μπορεί να λειτουργήσει και ανάποδα. Άλλωστε ο Τσε εξακολουθεί να εμπνέει χιλιάδες νέους.



Δε συμβαίνει όμως το ίδιο με τη λιτότητα η οποία έχει καταδικαστεί στη συνείδηση πλειοψηφικών κοινωνικών τμημάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη…


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου