Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων είναι η
πρόταση Κουβέλη στη συνάντηση με τον Βενιζέλο για οικουμενική κυβέρνηση και το αριστερό άλλοθι που ψάχνουν ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σαρώνει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε πρώτος με 27,7%".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου απέρριψε τα εκβιαστικά διλήμματα της τρόικας και των εκφραστών της στην Ελλάδα και είναι αποφασισμένος να ψηφίσει κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τα κλειδιά στον Κουβέλη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μετράει τα «συν» και τα «πλην» ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. για να πει «ναι» σε σχήμα χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Προς συγκυβέρνηση (μέχρι το 2014) με αντιμνημονιακό άρωμα το σχέδιο του Ευ. Βενιζέλου".

ΕΘΝΟΣ: "Βήμα εμπρός από Βενιζέλο και Κουβέλη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην επίπονη προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο πολιτικό πρόβλημα έγινε το πρώτο βήμα προς τα εμπρός. Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ διατύπωσαν κοινή πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γίγαντες ζούσαν στον Ελλαδικό Χώρο!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Γιώργος Πάλμος: υπερμεγέθεις-Μεγαλο-οστεϊκοί σκελετοί δείχνουν ότι... Γίγαντες ζούσαν στον Ελλαδικό Χώρο! Και άλλες μεγάλες ανακαλύψεις του σπουδαίου Ελληνα ερευνητή, για τις οποίες οι προδότες γραικύλοι «ποιούν την νησσαν»!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κορώνα γράμματα για κυβέρνηση ή εκλογές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα «κλειδιά» της οικουμενικής στα χέρια του Τσίπρα. Ο Κουβέλης δηλώνει ότι δεν συμμετέχει χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τη Δευτέρα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Παπούλια η τελική απόφαση".

ΕΣΤΙΑ: "Απερίγραπτη ανευθυνότης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "καμμία από τις προτάσεις του κ. Τσίπρα δεν αντέχει στην λογική. Ολες θα οδηγήσουν σε αρνητικά αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζεται σε ανευθυνότητα τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» που έλεγε προ των εκλογών του 2009. Ο κ. Τσίπρας κατ΄ ουσίαν το ίδιο μας λέει: Οτι υπάρχουν λεφτά. Για μισθούς, για συντάξεις, για δάνεια. Η ανευθυνότης είναι όντως απερίγραπτη".

Η ΑΥΓΗ: "Αριστερό άλλοθι ψάχνουν ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "φιλί ζωής σε κυβένρηση «μεγάλου συνασπισμού» για να συνεχιστούν οι πολιτικές του Μνημονίου προσπαθούν να δώσουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, παρ΄ότι οι άλλοτε κραταιές δυνάμεις αυτού του συνασπισμού συνετρίβησαν στις εκλογές. Για τον σκοπό αυτό Βενιζέλος και Σαμαράς «αξιοποιούν» από χθες πρόταση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλη για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Παζάρια σε Αθήνα και Ευρώπη για κυβέρνηση συνεργασίας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την ώρα που οι διαβουλεύσεις στην Ελλάδα για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας κορυφώνονται μετά και τη νέα πρόταση Κουβέλη, η Ευρώπη και οι δανειστές μας εντείνουν τις πιέσεις τους απειλώντας με εξοστρακισμό της χώρα μας από τη ζώνη του ευρώ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Χαραμάδα ευκαιρία η πρόταση Κουβέλη".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε επικίνδυνο μονοπάτι οδεύει η χώρα, παρά το ότι η χθεσινή πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με διετή χρονικό ορίζοντα και σκοπό τη σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο δημιουργεί «χαραμάδα ευκαιρίας» για την εξεύρεση λύσης στο πολιτικό πρόβλημα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Τι μισθούς θα παίρνουμε αν γυρίσουμε στη δραχμή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο πληθωρισμός θα εκτοξευτεί στο 50%, με αποτέλεσμα να χάσουν αυτομάτως το μισό τους εισόδημα οι Ελληνες, το χρέος θα πάει πάνω από 200% του ΑΕΠ, το οποίο θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 50 δισ.ευρώ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Οικουμενική αλλά και με Τσίπρα...".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη σκυτάλη στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών πήρε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, μετά την παράδοση της εντολής νωρίτερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Αλέξη Τσίπρα. Χθες το απόγευμα, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Ο κύκλος των επαφών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί σήμερα στις 10 το πρωί, οπότε και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Πού είναι η στεριά;"

Η εφημερίδα με τον τίτλο «Πού είναι η στεριά;» απεικονίζει σε σκίτσο τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, άλλους πάνω σε ένα καράβι και άλλους στη θάλασσα, να δείχνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Παραπλανητικά διλήμματα και κοροϊδία με τις εντολές".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η αποκαλυπτική - κοροϊδία των διερευνητικών εντολών αποτέλεσε μέρος γενικότερου σχεδίου για μαζική παραπλάνηση και αφοπλισμό του λαού, με τα μάτια στραμμένα στη νέα κάλπη. Κάθε κόμμα μέσω της διαδικασίας των εντολών επιχείρησε να βάλει στο λαό νέα παραπλανητικά διλήμματα, ώστε στην περίπτωση εκλογών να εγκλωβιστεί ο λαός".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο Αλέξης πίσω από τις λέξεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καμία αναφορά σε κατάργηση ή καταγγελία του Μνημονίου δεν περιλαμβάνει η επιστολή του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που απέστειλε χθες στα κοινοτικά όργανα. Πρόκειται για ένα κείμενο που εκφράζει πολύ περισσότερα ελληνικά κόμματα, καθώς ουσιαστικά κάνει λόγο για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αχτίδα φωτός για συνεννόηση".

ΕΞΠΡΕΣ: "Κλιμάκωση των πιέσεων με «πάγωμα» των δόσεων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ισχυρές πιέσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό για το σχηματισμό κυβέρνησης ασκήθηκαν χθες στα πολιτικά κόμματα. Οι Ευρωπαίοι εταίροι συνέχισαν να κινούνται σε «σκληρή γραμμή». Το Eurogroup ξεκαθάρισε ότι αρνείται μια συνολική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με την Ελλάδα, εκτιμά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στη χώρα μέχρι τα τέλη Ιουνίου και διαβεβαιώνει ότι η έλλειψη κυβέρνησης δεν αποτελεί εμπόδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Καθολική απαίτηση για νέα κυβέρνηση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η ακυβερνησία τρομάζει την αγορά και τον επιχειρηματικό κόσμο: Με κοινή ανοικτή επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς, πέντε φορείς ζήτησαν χθες τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και διασφάλιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ και τη διαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου που επιτείνουν την ύφεση, προειδοποιώντας για τις καταστροφικές συνέπειες οποιασδήποτε άλλης επιλογής".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ζήστε με όσα βγάζετε ώσπου να συγκροτήσετε κυβέρνηση!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αν πριν την υπογραφή της δεύτερης δανειακής σύμβασης προηγήθηκε η άτυπη συμφωνία μεταξύ πιστωτών και ελληνικής πλευράς, που συνοψίζεται στο δόγμα «αναλαμβάνουμε εμείς το χρέος και εσείς το έλλειμμα», σήμερα το δόγμα αυτό δείχνει να μετατρέπεται από την πλευρά των εταίρων μας στο «ζήστε με όσα βγάζετε», τουλάχιστον μέχρι να σχηματίσετε κυβέρνηση".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βυθίζεται περισσότερο στην κρίση η οικονομία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις συνέπειες της βαθιάς ύφεσης και της αβεβαιότητας βιώνει η πραγματική οικονομία, που αποτυπώνεται στην έκρηξη της ανεργίας, στη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής, και στην κάθετη πτώση των τιμών των ακινήτων και των συναλλαγών. Η περαιτέρω επιδείνωση των στοιχείων της πραγματικής οικονομίας, αποτελεί σαφές μήνυμα και προς τα πολιτικά κόμματα, καθώς κορυφώνονται οι διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά και ταυτόχρονα αναδεικνύει και το αδιέξοδο της πολιτικής που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα".

DEALnews: "Σχέδιο των ισχυρών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Ε.Ε.: Δύο «γραμμές» για την Ελλάδα. Ποιοί φοβούνται τις νέες κάλπες στις 17 Ιουλιου και γιατί. Τώρα όλοι βλέπουν πως υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγματεύσεων. Σε «κλοιό» η Μέρκελ. Πάμε «γυμνοί» στη Σύνοδο Κορυφής. Και η αγορά θέλει τη συγκυβέρνηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου