Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι η
επίσκεψη του Α. Τσίπρα στο Παρίσι, η συμπόρευση Σαμαρά και Μπακογιάννη, το σοκ από τα πρώτα εκκαθαριστικά της Εφορίας, η αυριανή άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. και το θέμα του ευρωομολογου

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πατριωτικό μέτωπο Σαμαρά - Ντόρας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «γάμου» σφραγίστηκε και επίσημα χθες το απόγευμα, με την ανακοίνωση της επιστροφής της Ντόρας Μπακογιάννη στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Το κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση, με σκοπό την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την έξοδο από την κρίση, βρήκε απήχηση στο πρόσωπο της κ. Μπακογιάννη".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σκληρή επίθεση στην Μέρκελ από τον Αλέξη Τσίπρα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ευθεία επίθεση στην Μέρκελ, εξαπέλυσε χθες από το Παρίσι, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας Πιερ Λοράν και τον επικεφαλής του γαλλικού Αριστερού Μετώπου στις προεδρικές εκλογές Ζαν Λικ Μελανσόν".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ζάλη στη βάση της ΝΔ!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οσοι παρακολούθησαν τη... σεμνή τελετή της επιστροφής της κυρίας Μπακογιάννη στο... μαντρί, «για να μην τη φάει ο λύκος», όπως έλεγε και ο ευπατρίδης Ευάγγελος Αβέρωφ, διαπίστωσαν ότι μόνο για «γάμο» δεν έμοιαζε".

ΕΘΝΟΣ: "Σεμινάρια πολιτικής και στον... Ολάντ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε νουθεσίες, καυστικά σχόλια και υποδείξεις προς τον Φρανσουά Ολάντ επιδόθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στον πρόεδρο της Γαλλίας αναφέρθηκε σε συνέντευξη που έδωσε στο Παρίσι. Δεν δίστασε να δηλώσει ότι θα έχει την τύχη του Νικολά Σαρκοζί, αν δεν τηρήσει τα υπεσχημένα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν Σαλός: «Το ξανθό γένος θα απελευθερώσει την Κωνσταντινούπολη και θα αλλάξει η όψη του κόσμου»!!!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "...η Κωνσταντινούπολη (η Πρωτεύουσά μας, μην το ξεχνάμε!) θα περάσει από πολλές και μεγάλες δοκιμασίες και θα δεχτεί από τα γειτονικά κράτη πολλές επιθέσεις. Ομως θα παραμείνει απόρθητη, γιατί θα την βοηθάει και θα την σκέπει η Παναγία η Θεοτόκος!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μέτωπο ευθύνης ελπίδα για την Ελλάδα".

Η εφημερίδα γράφει "Αντώνης Σαμαράς - Ντόρα Μπακογιάννη: αδιαπραγμάτευτος ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας κόντρα σε αριστερόστροφους και δεξιόστροφους λαϊκισμούς".

ΕΣΤΙΑ: "Σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ελλάς είναι χώρα τουριστική. Ενα πολύ σημαντικό τμήμα του εθνικό προϊόντος και του εισοδήματος από το οποίο εξαρτώνται οι πολίτες της προέρχεται από τον τουρισμό. Το τελευταίο λοιπόν που θα έπρεπε να γίνη είναι να διενεργηθούν εκλογές κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου".

Η ΑΥΓΗ: "Καθαρή νίκη για Ελλάδα και Ευρώπη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καθαρή νίκη, με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και συνεργασία με τις ευρύτερες αριστερές δυνάμεις για να συγκροτηθεί κυβέρνηση της Αριστεράς, είναι ο στόχος της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ξεκαθαρίζει ο Αλ. Τσίπρας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εξαπατούν υπερχρεωμένους πολίτες με δήθεν εξωδικαστική ρύθμιση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δεκάδες καταγγελίες στην ΕΚΠΟΙΖΩ για γραφεία συμβούλων που, χωρίς καμία νομιμοποίηση, όπως καταγγέλλει, ζητούν μεγάλες χρηματικές προκαταβολές και αμοιβές ανά οφειλέτη για «διαμεσολάβηση» σχετικά με εξωδικαστικές ρυθμίσεις".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Συστρατεύεται η Κεντροδεξιά".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συνθήκες συστράτευσης του χώρου της Κεντροδεξιάς στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου διαμορφώνει η χθεσινή επισημοποίηση της συμφωνίας μεταξύ του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη για κοινή πορεία προς τις κάλπες".

Η ΝΙΚΗ: "Η αλήθεια για τις καταθέσεις και το πλαφόν στις αναλήψεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ποιοί προειδοποιούν για συστημικό σοκ στις καταθέσεις και ποιος τελικά μπορεί να τις εγγυηθεί. Τι λέει η Τράπεζα της Ελλάδος για το μήνυμα εξ Αμερικής που μιλούσε για όριο 50 ευρώ και αναστάτωσε την αγορά. Το θέμα συζητήθηκε στη σύνοδο των G8 και αφορούσε γενικότερα τις χώρες στην Ευρώπη".

Ο ΛΟΓΟΣ: "ΣΟΚ από τα πρώτα εκκαθαριστικά της Εφορίας!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε σκοτσέζικο ντους αποδεικνύεται για τους Ελληνες φορολογουμένους η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φέτος. Το μειωμένο αφορολόγητο, τα κατά πολύ υψηλότερα τεκμήρια, η δυσανάλογα μικρότερη παρακράτηση φόρου μέσα στο 2011, οι αλλαγές στις αποδείξεις και οι μειώσεις στις φοροαπαλλαγές έκαναν τα πρώτα 40.000 εκκαθαριστικά, που ήδη εκδόθηκαν από το ΚΕΠΥΟ προς όσους τόλμησαν ήδη να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωσε ηλεκτρονικά, κάτι παραπάνω από.... τσουχτερά".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δεν δεσμευόμαστε από τις δεσμεύσεις με την ΕΕ".

Η εφημερίδα αναφέρει "Αλέκα Παπαρήγα: Η τοποθέτηση, με βάση αυτά που λένε οι διάφοροι κύριοι απ΄έξω, πρέπει να είναι «δεν δεσμευόμαστε από τις δεσμεύσεις που υπάρχουν μέχρι τώρα. Δεν τις σεβόμαστε αυτές τις δεσμεύσεις. Δεν θέλουμε να τις τηρήσουμε»".

ΤΑ ΝΕΑ: "Γκάφα Τσίπρα με επίθεση στον Ολάντ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επίθεση και στον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον σημαντικότερο υποστηρικτή της Ελλάδας στην ΕΕ, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Παρίσι. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας έφτασε - παραμονή της Συνόδου Κορυφής, όπου ο γάλλος Πρόεδρος αναμένεται να παρουσιάσει προτάσεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας - να τον αποκαλέσει Ολαντ-ρέου".


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Μέτωπο υπέρ ευρώ από Σαμαρά - Ντόρα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πολιτικοί γάμοι δίνουν τον τόνο"

ΕΞΠΡΕΣ: "Μάχη χαρακωμάτων για τα ευρωομόλογα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε «μάχη χαρακωμάτων» εξελίσσονται οι σχέσεις Γαλλίας - Γερμανίας για την κυκλοφορία του περίφημου ευρωομολόγου. Η έκδοσή του αποτελεί θέμα πολιτικής απόφασης των κρατών-μελών της νομισματικής ζώνης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Θερμά» μέτωπα για έσοδα και τράπεζες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προσπάθεια «αναστήλωσης» των φορολογικών εσόδων, τα οποία καταρρέουν μέρα με τη μέρα, καταβάλλει ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών. Παρατείνεται η αγωνία σε τράπεζες και κυβέρνηση για την εκταμίευση των 18 δισ. από το σύνολο των 25 δισ.".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τα ευρωομόλογα δοκιμάζουν τον γαλλογερμανικό άξονα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τη συνοχή του γαλλογερμανικού άξονα αλλά και το οικονομικό «δόγμα» της Ευρώπης δοκιμάζει η επιμονή του νέου προέδρου της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ στην έκδοση ευρωομολόγων και στη στροφή από τη λιτότητα στην ανάπτυξη - θέματα που θα κυριαρχήσουν στην αυριανή άτυπη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στο «τραπέζι» στη Συνόδου Κορυφής το ευρωομόλογο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η ανάπτυξη θα είναι το μεγάλο ζητούμενο στην αυριανή άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., με σημείο αιχμής το κοινό ευρωομόλογο, ένα θέμα το οποίο θα δοκιμάσει τις σχέσεις του γαλλο-γερμανικού άξονα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου