Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Οι κήρυκες της ευθύνης και οι άδειες τράπεζες

 Από το  Μαρικάκι

Όσο η κινδυνολογία για την επιστροφή στη δραχμή ανεβαίνει τόσο οι τράπεζες

αδειάζουν. Ενδεικτική η σχετική ενημέρωση του Παπούλια από τον Προβόπουλο την περασμένη Κυριακή ότι μετά τις εκλογές κοντά 700 εκ. ευρώ έκαναν φτερά από τις τράπεζες. Κάτι που αποδίδεται στους φόβους που απορρέουν από την πολιτική αστάθεια η οποία αναδύθηκε από την κάλπη της 6ης Μαϊου. Η κινδυνολογία των Σαμαρά – Βενιζέλου ότι η έξοδος από το μνημόνιο οδηγεί στη δραχμή την οποία εξισώνουν με κάτι μεγαλύτερο από καταστροφή ενισχύεται και από τους μουτζαχεντίν της λιτότητας, τους αξιωματούχους του ...ευρωπαϊστάν οι οποίοι αξιώνουν οι επόμενες εκλογές να είναι ένα δημοψήφισμα πάνω στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή.


Όμως δεν είναι σίγουρο πλέον ότι η κινδυνολογία και μάλιστα στα άκρα είναι υπέρ τους και θα φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμούν, δηλαδή εξουδετέρωση της αντίδρασης, των Ελλήνων αρχικά, στη λιτότητα η οποία, εν προκειμένω, εκφράστηκε στις εκλογές μέσω του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εξακολουθεί να παίρνει πόντους.


Η λιτότητα – όρος που μάλλον εξωραϊζει την κατάσταση που βιώνουμε κι ακόμη περισσότερο αυτή στην οποία οδηγούμαστε με τα μνημόνια και την υποθήκευση της χώρας στους δανειστές – έχει καταδικαστεί στη συνείδηση αυτών που την υφίστανται και το μόνο που απομένει είναι να δούμε πως θα την ξεφορτωθούμε χωρίς μεγάλα τραύματα, πολιτικά, κοινωνικά, ψυχολογικά και βεβαίως οικονομικά.


Την εξώθηση στην καταστροφή αυτή τη στιγμή την προκαλούν οι ίδιοι οι κήρυκες της ευθύνης και της τρομοκρατίας, οι οποίοι πρώτα και κύρια ανατροφοδοτούν τον φαύλο κύκλο της απώλειας ρευστότητας των τραπεζών ώστε στη συνέχεια να απαιτείται η ανακεφαλαιοποίησή τους με τον αιματηρό λογαριασμό να τον πληρώνουν οι ίδιοι οι πολίτες...


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου