Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα είναι οι κλυδωνισμοί στην
Ευρώπη με σενάρια για την Ισπανία, η αποκάλυψη του Reuters για την υπόδειξη Παπαδήμου, η προεκλογική αναμέτρηση των κομμάτων και οι δημοσκοπήσεις.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Κουτσοί», «τυφλοί», «κουφοί» θα περάσουν όλοι από επιτροπές!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κόβονται όλες οι αναπηρικές συντάξεις που εκδόθηκαν από τον Ιούλιο του 2010 και μετά. Το ΙΚΑ κάλεσε χθες τις Υπηρεσίες του να προχωρήσουν «σε άμεση διακοπή της συνταξιοδότησης» και να στείλουν... κουτσούς, τυφλούς, κουφούς και χιλιάδες άλλους δικαιούχους αναπηρικής σύνταξης για ιατρική γνωμάτευση".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εβγαλαν τις κουκούλες από Παπαδήμο και Ταμβακάκη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το «Reuters» αποκάλυψε ότι οι δηλώσεις Μπαρόζο για έξοδο από το ευρώ στην περίπτωση που καταγγελθεί το μνημόνιο έγιναν με υπόδειξη του πρώην Ελληνα πρωθυπουργού για να χτυπηθεί ο Αλέξης Τσίπρας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τα σοβιέτ του Αλέξη".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πισωγύρισμα στον κρατισμό που χρεοκόπησε τη χώρα, με εθνικοποίηση των τραπεζών και επιστροφή στο Δημόσιο των αμαρτωλών ΔΕΚΟ, στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ".

ΕΘΝΟΣ: "Μήνυμα SOS 50 «σοφών» για την Ελλάδα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραματική έκκληση προς τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να δώσουν στην Ελλάδα προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης εντός της Ευρωζώνης απευθύνουν πενήντα κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες. Από τους Ελληνες ζητούν να υλοποιηθούν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, ώστε να σωθεί η χώρα από τους θανάσιμους κινδύνους που την απειλούν".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Η Κωνσταντινούπολη θα αφανίσει τους Τούρκους και θα βασιλεύσει ο Αγιος Βασιλευς για 35 χρόνια»!!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η προφητεία του Αγίου Μεθόδιου Πατάρων: θα ξαναγίνουμε εμείς οι Ελληνες Αυτοκρατορία με Πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη και οι εθνικοί μας Εχθροί, οι μπασταρδεμένοι βάρβαροι Τούρκοι, θα καταντήσουνε... γιουσουφάκια και χανουμάκια στα βάθη της Ανατολής!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ισπανικός στην ευρωζώνη. Η Ευρώπη κατηγορεί την Ελλάδα, αλλά χρεοκοπεί η Ισπανία...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σενάρια εξόδου της Ισπανίας από το ευρώ... πριν από την Ελλάδα. Πτώση για ευρώ και χρηματιστήρια. «Ασπιρίνη» από τις Βρυξέλλες με παράταση 1 έτους για την επίτευξη των στόχων του ελλείμματος".

ΕΣΤΙΑ: "Η διέξοδος από την κρίση. Αμεση αποκατάστασις του κλίματος εμπιστοσύνης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το κύριο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η αρνητική ψυχολογία. Κανένας δεν πιστεύει ότι το αύριο θα είναι καλύτερο. Ολοι θεωρούν πως η επόμενη ημέρα θα είναι χειρότερη και έτσι κανένας δεν επενδύει στην ίδια του την χώρα και την οικονομία της".

Η ΑΥΓΗ: "Κυβέρνηση Μνημονίου απαιτεί η Κομισιόν".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απροκάλυπτη παρέμβαση στο προεκλογικό παιχνίδι της Ελλάδας ασκεί η Κομισιόν με τη χθεσινή έκθεσή της για την πορεία της οικονομίας, καθώς κατ΄ουσίαν αξιώνει απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μνημονίου και κυβέρνηση των εγχώριων πολιτικών εκφραστών του, δηλαδή κατά βάση κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πλασματικά. Οδηγίες για αναγνώριση παιδιών και στρατιωτικής θητείας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "διευκρινίσεις για την αναγνώριση χρόνων ασφάλισης δίνει το ΙΚΑ, σημειώνοντας ότι ο χρόνος των παιδιών μπορεί να εξαγοραστεί ανεξάρτητα από το πότε γεννήθηκαν, ενώ η στρατιωτική θητεία δεν θεωρείται κενό ασφάλισης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σε απομόνωση οδηγείται η οικονομία της Ελλάδας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε οικονομική απομόνωση οδηγείται αργά, αλλά σταθερά η Ελλάδα, εξαιτίας του «φόβου της δραχμής». Χθες, ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς ασφάλισης πιστώσεων, η Euler Hermes, ανακοίνωσε ότι διακόπτει την ασφάλιση των εξαγωγών προς την Ελλάδα, έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ποιοί και πώς μπορούν να μειώσουν στο μισό το ενοίκιο που πληρώνουν".

Η εφημερίδα γράφει "τι άλλαξε στη νομοθεσία, οι διατάξεις 288 και 388 του Αστικού Κώδικα που σας επιτρέπουν να «κουρέψετε» το μίσθωμα είτε αφορά κατοικία, είτε επαγγελματική στέγη".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Γιατί δεν πρέπει να φοβάστε για τις καταθέσεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι καταθέτες δεν πρέπει να φοβούνται μετά την ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών με τα 18 δισ. ευρώ, διαβεβαίωσε χθες ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Παν. Θωμόπουλος.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ασυμβίβαστη η φιλολαϊκή ανάπτυξη με την παραμονή στην ΕΕ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το «όχι στο μνημόνιο, όχι στα αντεργατικά μέτρα» και το «πάση θυσία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση» είναι δυο πράγματα ασυμβίβαστα. Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει την ανάγκη αποδέσμευσης της Ελλάδα από την ευρωπαϊκή Ενωση, όχι μόνο έξοδο από την Ευρωζώνη, αλλά απαλλαγή από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι ασυμβίβαστη η φιλολαϊκή ανάπτυξη με την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ευρωομόλογο-λάιτ με γερμανική συνταγή".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σχέδιο για ευρωομόλογο-λάιτ προτείνουν γερμανοί εμπειρογνώμονες ώστε να ελαφρυνθούν οι χώρες του Νότου από το βάρος του χρέους: σύμφωνα με το σχέδιο, η έκδοσή τους προβλέπεται να γίνει με εγγύηση των αποθεμάτων χρυσού ή άλλης κρατικής περιουσίας κάθε χώρας. Η σχετική συζήτηση -που ήδη διεξάγεται στη Γερμανία- πρόκειται να μεταφερθεί στη Σύνοδο Κορυφής, καθώς προδιαγράφεται γαλλογερμανικός συμβιβασμός".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Στοίχημα ανατροπής. Μία ανάσα από την πρωτιά ο ΣΥΡΙΖΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει "με αντιπάλους τον φόβο και τους εκβιασμούς. Απόλυτη ισοπαλία με τη Ν.Δ. στη νέα δημοσκόπηση της Pulse RC για το «Π». Ποια κυβέρνηση προτιμούν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και των άλλων κομμάτων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Θα πνιγούμε στα σκουπίδια;"

ΕΞΠΡΕΣ: "Συνέχιση χρηματοδότησης μετά τη λήψη των μέτρων".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα ότι η συνέχιση της χρηματοδότησης από τις χώρες της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συναρτάται με τη βελτίωση της εφαρμογής των μέτρων του προγράμματος εξυγίανσης έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την έκθεσή της για τις εξελίξεις στα δημόσια οικονομικά των κρατών-μελών".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέο μήνυμα από Ε.Ε. Καμία βοήθεια χωρίς μεταρρυθμίσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η Επιτροπή διαμηνύει ότι για να πετύχει το Μνημόνιο πρέπει να στηριχθεί από την ελληνική κοινωνία. η συνέχιση της χρηματοδότησης θα επιτευχθεί μόνον εφόσον προχωρήσει και υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Κόκκινες κάρτες Βρυξελλών για ατελείς μεταρρυθμίσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κόκκινες κάρτες για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, στα κλειστά επαγγέλματα, στην πάταξη της γραφειοκρατίας αλλά και σε εκείνα τα διαρθρωτικά μέτρα που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον μοίρασε η Κομισιόν, κλείνοντας παράλληλα το... μάτι και στα μνημονιακά μέτρα που, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσαν να τύχουν κάποιας αναθεώρησης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κλυδωνισμοί στην Ευρώπη με σενάρια για την Ισπανία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δραματικά ανεβαίνουν οι τόνοι στις αγορές της Ευρωζώνης με φόντο τη συστημική κρίση στην Ισπανία και με σενάρια εξόδου της από το ευρώ, καθώς κορυφώνονται οι ανησυχίες για το ισπανικό τραπεζικό σύστημα, εν μέσω διαψεύσεων από ΕΚΤ και Μαδρίτη, με σημείο αιχμής το σχέδιο διάσωσης της Bankia".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου