Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
είναι τα σενάρια για κυβέρνηση προθύμων και η αγωνία - κινδυνολογία των εκδοτών και μεγαλοεργολάβων. 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή εκλογές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε νέα σύσκεψη καλεί σήμερα στις 14.00 ο Κάρολος Παπούλιας τους πολιτικούς αρχηγούς - πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου. Η χθεσινή συνάντηση των Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη διήρκεσε μόλις μία ώρα και έτεξε το δίλημμα «κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή εκλογές» το πιθανότερο στις 17 Ιουνίου".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στήνουν κυβέρνηση έκτρωμα με υπουργούς υπάκουους υπαλλήλους της τρόικας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αμετανόητες οι πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την χώρα στο μνημόνιο στήνουν στο παρασκήνιο νέα κυβέρνηση την οποία θα στελεχώσουν τεχνοκράτες υπάλληλοι των ξένων τοκογλύφων αδιαφορώντας για τη βούληση του λαού όπως εκφράστηκε στις εκλογές της Κυριακής αλλά και τις συνέπειες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές που θα έχει η διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης από ένα έκτρωμα περιορισμένης διάρκειας και ευθύνης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τα πρακτικά της σύσκεψης των αρχηγών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "8 σελίδες με όλους τους διαλόγους λέξη προς λέξη. Πώς απέκρουσε ο («πρωτοετής») Τσίπρας την πολιορκία για να μπει στην κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας». Τι υποστήριξε ο Βενιζέλος για την ψήφο ανοχής (άρθρα 37, 84) που προβλέπει το Σύνταγμα. Τι του επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ για τους πολιτικούς συμβολισμούς που περιμένει ο λαός".

ΕΘΝΟΣ: "Τελευταία ευκαιρία για κυβέρνηση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να στηρίξουν σχήμα το οποίο θα απαρτίζεται από τεχνοκράτες - προσωπικότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να κινείται με βάση τη λογική της «απαγκίστρωσης» από το ενδεχόμενο συμμετοχής στην κυβέρνηση, καθώς επιλέγει το σενάριο διεξαγωγής νέας εκλογικής αναμέτρησης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγιος Ταράσιος: «θα αναστηθεί ο άγιος βασιλεύς, για να βασιλέψει στην Κωνσταντινούπολη»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Κωνσταντινούπολη είναι Ελληνική και πρωτεύουσα της Ελλάδας! Αυτή την αιώνια Αλήθεια την ξέρουμε όχι μόνο εμείς οι Ελληνες, μα και οι ίδιοι οι Τούρκοι. Και αυτός είναι ο λόγος που έχουνε τόσες πολλές παραδόσεις με νοσταλγία για την δική τους την πατρίδα, την Μογγολία, της οποίας τις «όμορφες» στέπες, τις ερήμους και τα τραχιά βουνά αφήσανε πριν αιώνες με τον σκοπό να έρθουνε εδώ για να μας ξεκληρίσουνε..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπουρλότο Καμμένου με τη «μη» πρότασή του!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την Κυριακή πρότεινε, με έγγραφο που επέδωσε στον Κ. Παπούλια, κυβέρνηση λίγων μηνών με ανοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αν συντρέχει κίνδυνος εθνικής ασφάλειας. Χθες, μετά τη δημοσιοποίηση του κειμένου, αρνήθηκε την ύπαρξή του και κατήγγειλε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων για πλαστογραφία".

ΕΣΤΙΑ: "Πώς οδηγηθήκαμε στο σημερινό αδιέξοδο".

Η εφημερίδα τονίζει στο πρωτοσέλιδό της "τί έγγραφε κατά το τελευταίο τετράμηνο".

Η ΑΥΓΗ: "Κυβέρνηση προθύμων στο τραπέζι...".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κυβέρνηση μνημονιακής κοπής εκ προσωπικοτήτων - τεχνοκρατών για 18 μήνες προτείνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αναζητείται κοινοβουλευτική στήριξη. Συμφωνούν Σαμαράς και Βενιζέλος. Σύγχυση από σενάριο για «κυβέρνηση εθνικής ανάγκης» του Π. Καμμένου. Ο Φ. Κουβέλης επιμένει στη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο, όπως δηλώνει, δεν θα έχει ούτε μετεκλογική συνεργασία".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Υστατη προσπάθεια για κυβέρνηση από προσωπικότητες ή τεχνοκράτες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, θα περάσουν το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου όλοι αρχηγοί των εκλεγμένων κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκτός του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, και θα συζητήσουν προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει έδαφος συνεννόησης με έναν ελάχιστον κοινό παρονομαστή ή θα στηθούν εκ νέου κάλπες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παπούλιας: Κίνδυνος κατάρρευσις".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προειδοποίησε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για τους κινδύνους που προκαλεί η συνέχιση της ακυβερνησίας. Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ για την Ελλάδα με το ενδεχόμενο της εξόδου από το ευρώ να συζητείται πλέον ανοικτά, σε περίπτωση που η χώρα μας δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της".

Η ΝΙΚΗ: "Εφιάλτης ακυβερνησίας και επιστροφής στη δραχμή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα λεφτά τελειώνουν μέσα στον Ιούλιο και είναι ορατός ο κίνδυνος για πιστωτικό γεγονός. Τρόμος ότι και οι νέες κάλπες δε θα δώσουν αυτοδυναμία και η χώρα θα μπει σε περιπέτειες. Καταρρέουν τα έσοδα, προετοιμασμένες οι ευρωπαϊκές τράπεζες για το σενάριο εξόδου από το ευρώ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στο παρά πέντε των νέων εκλογών...".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέα σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου, συγκαλεί για σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση που είχαν χθες ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, υπό τον Κάρολο Παπούλια, για το σχηματισμό κυβέρνησης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συναγερμός! Λαός σε ετοιμότητα με το ΚΚΕ μπροστά".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αν προκύψει κυβέρνηση τις επόμενες μέρες, αυτή θα είναι από χέρι αντιλαϊκή και ο λαός πρέπει να βγει σε πόλεμο. Αν πάμε όμως σε εκλογές, η δεύτερη κάλπη πρέπει να δείξει ότι οι εργατοϋπάλληλοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα καταλαβαίνουν τι σημαίνει για την άλλη μέρα ισχυρό ΚΚΕ. Αλλάξτε την ψήφο σας, αυτό είναι το σύνθημά μας αν γίνουν εκλογές".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το τελευταίο... Καμμένο χαρτί".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η ύστατη προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων πρόκειται να γίνει σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η προσπάθεια σκιάζεται από τη νυκτερινή υπαναχώρηση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έφτασε να... καταγγέλλει από τη ΝΕΤ την πρόταση που ο ίδιος είχε καταθέσει γραπτώς στον κ. Παπούλια, για τη στήριξη κυβέρνησης σε περίπτωση μεγάλης εθνικής ανάγκης!".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Σήμερα η τελική προσπάθεια".

ΕΞΠΡΕΣ: "Μόνη λύση στο αδιέξοδο κυβέρνηση τεχνοκρατών".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συνεχίζεται το θρίλερ για το σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς άκαρπη απέβη και η χθεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών (Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη) υπό τον Κάρολο Παπούλια, μετά την άρνηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει σε αυτήν".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πρόκληση η κυβέρνηση προσωπικοτήτων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων με συγκεκριμένο χρονικό βίο και έργο, πρότεινε ο Κάρολος Παπούλιας στη χθεσινή συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς. Οι σημερινές επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελούν την ύστατη, χρονικά και πολιτικά, ευκαιρία να αποφευχθεί ένα "αιφνίδιο" γεγονός που θα τινάξει την οικονομία και τη χώρα στον αέρα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Δύσκολες ώρες στο Eurogroup".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δραματικούς τόνους, με μορφή ακόμη και ευθείας απειλής, πήραν χθες οι προειδοποιήσεις της Ευρώπης για το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα μας - προειδοποιήσεις, με σαφείς πλέον αναφορές στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στηρίζει σενάρια εξόδου η ελληνική ακυβερνησία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η αδυναμία των πολιτικών κομμάτων να συμφωνήσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας επιβεβαιώθηκε εκ νέου χθες το απόγευμα στη σύσκεψη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, των κ.κ. Αντ. Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη. Η ακυβερνησία και το πολιτικό αδιέξοδο ενέτειναν τις συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ή και την Ενωση και έδωσαν αφορμή στους αναλυτές των αγορών να επαναφέρουν στο τραπέζι τις διαδικασίες της ελληνικής αποχώρησης".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου