Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Κανονικά η βαθμολόγηση της Φυσικής

Αλαλούμ και αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των υποψηφίων στις πανελλαδικές
εξετάσεις, με τις αλλεπάλληλες αντιφατικές οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, μετά την λάθος διατύπωση ενός θέματος στη Φυσική, το οποίο και ακύρωσε.

Χθες όμως συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων και ανακοίνωσε αμέσως μετά ότι «μετά την ολοκλήρωση της πειραματικής βαθμολόγησης και τη διαπίστωση ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έλαβε την απόφαση να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4 και η κατανομή των μονάδων στο θέμα αυτό να είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά».



Αν το ερώτημα ακυρωνόταν και η βαθμολογία κατανέμετο στα υπόλοιπα ερωτήματα, θα υπήρχε μία σαφής αδικία σε βάρος των διαβασμένων παιδιών.

Παρά το γεγονός ότι τελικά δεν ακυρώνεται το ερώτημα, πολλοί υποψήφιοι και γονείς διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, τα παιδιά επηρεάστηκαν αρνητικά εξ αιτίας αυτού του προβλήματος και μειώθηκε η απόδοσή τους. Μάλιστα η αρνητική επιρροή αυτή συνεχίζεται, όπως λένε, και στα υπόλοιπα μαθήματα στα οποία διαγωνίζονται.

Γι αυτό ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να αναμένονται προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Όπως λένε αρκετοί γονείς, το κύριο επιχείρημα θα είναι ότι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων παραδέχεται την «ελλιπή διατύπωση» εξ αιτίας της οποίας έσπευσε αρχικά να ακυρώσει το θέμα Γ4 της Φυσικής.

Εξ αιτίας αυτού του προβλήματος, άλλωστε, πολλοί υποψήφιοι καθυστέρησαν να λύσουν την άσκηση αυτή, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί γενικότερα η απόδοσή τους και στα υπόλοιπα ερωτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου