Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Παρέμβαση Τσίπρα ζητούν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα έστειλε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), για
την πρόσφατη υπογραφή από τον υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γιώργο Μπαμπινιώτη της ομόφωνης γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για την εξομοίωση των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, με αυτούς των συναδέλφων τους στο δημόσιο.

Στην επιστολή, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν σκληρή γλώσσα για τον υπουργό Παιδείας, τον οποίο κατηγορούν για "ρουσφέτι" στους σχολάρχες, αλλά και στον εαυτό του. Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Η πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία έστειλε ένα σαφές μήνυμα της ελληνικής κοινωνίας, ώστε, μεταξύ άλλων, να μπει φραγμός στη διαπλοκή ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία και στις ολιγομελείς παρασιτικές συντεχνίες που σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους Έλληνες συνεχίζουν να θησαυρίζουν εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Την άδικη, άνιση και συντεχνιακή αυτή πολιτική διαπιστώσαμε με λύπη και αγανάκτηση ότι συνεχίζει να εφαρμόζει ο υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Μπαμπινιώτης που είναι ταυτόχρονα πρόεδρος 29 σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας».

Η ΟΙΕΛΕ επισημαίνει ακόμη ότι με τη γνωμοδότηση «δίδεται ένα αναπάντεχο δώρο εκατομμυρίων ευρώ στους σχολάρχες, οι οποίοι είχαν από το Νοέμβριο του 2011 περικόψει παρανόμως τις αποδοχές των εκπαιδευτικών των σχολείων τους και ήταν υποχρεωμένοι να επιστρέψουν τα κλεμμένα χρήματα, σύμφωνα με δεκάδες αποφάσεις των Επιθεωρήσεων Εργασίας, βασισμένες στην πάγια εργατική νομοθεσία».

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί σημειώνουν πως για το ζήτημα έχει κατατεθεί ερώτημα και εκκρεμεί γνωμοδότηση του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργείου Εργασίας και ζητούν από τον Αλ. Τσίπρα να παρέμβει άμεσα «για να αποτραπεί το νομοθετικό αυτό πραξικόπημα που αφαιρεί εκατομμύρια ευρώ από τις τσέπες των εργαζόμενων και τα προσθέτει στα ταμεία των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων».

«Η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και η τήρηση των νόμων δεν πρέπει να παρακάμπτονται, ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των ισχυρών. Αυτό, άλλωστε, ζητεί εκκωφαντικά σήμερα η ελληνική κοινωνία», τονίζει η ΟΙΕΛΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου