Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Ο καιρός αύριο

Επιδείνωση του καιρού με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στη Δυτική και Βόρεια
Ελλάδα και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις το βράδυ σε ορεινά τμήματα της κεντρικής και κυρίως της βόρειας χώρας, περιμένουμε για αύριο Πέμπτη 17 Μαΐου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς στην Βόρεια Ελλάδα, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 17, από 12 έως 25 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στην Δυτική Ελλάδα και από 15 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Μέτριοι μέχρι ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, αλλά σταδιακά στα βορειοδυτικά πελάγη θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριοι μέχρι ισχυροί δυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα πνέει με εντάσεις που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας από τις απογευματινές κυρίως ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες που ενδέχεται τοπικά να είναι ισχυρές, και περιορισμό των φαινομένων το βράδυ στα βόρεια, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς. Μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στον Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, περιμένουμε στην Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε σχεδόν θυελλώδεις και στα ανοικτά θυελλώδεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου