Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Ο καιρός αύριο

Βελτιωμένο καιρό στα δυτικά τμήματα της χώρας με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και κακοκαιρία στις
υπόλοιπες περιοχές με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά της Κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας, περιμένουμε για αύριο Παρασκευή 18 Μαΐου 2012. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο, στη Θράκη, στις Σποράδες, στην Ανατολική Θεσσαλία και στην Εύβοια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς στην Βόρεια Ελλάδα, με εξαίρεση την Δυτική Μακεδονία όπου οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 12, από 8 έως 15 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 10 έως 20 στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και από 15 έως 21 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριοι μέχρι ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί στα κεντρικά και νότια πελάγη, σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις στα βόρεια.

Βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια όπου τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση, με πιθανότητα καταιγίδων στα βορειότερα τμήματα και σε παράκτιες περιοχές, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 με 19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί στον Σαρωνικό, ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους κυρίως στα ανατολικά του νομού και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες, περιμένουμε στην Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις, με σημαντική εξασθένηση το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου